19 / 04 / 2024

Akaretler Sıraevler yeni sanat merkezi oluyor!

Akaretler Sıraevler yeni sanat merkezi oluyor!

Lüks mağazaların yerini sanat galerileri ve restoranlar alıyor. İki yıl önce İstanbul'un yeni lüks tüketim merkezi olma iddiasıyla yola koyulan Akaretler Sıraevler projesi köklü bir dönüşüm geçiriyor



Önce Beymen Mağazacılık tarafından açılan Corneliani, Jimmy Choo, Bottega Venetta, Sergio Rossi, Paul Smith, Etro, Alberta Ferreti, Marni, Lanvin gibi dünyanın en ünlü lüks markalarının butikleri beklediği ilgiyi göremeyince kapandı. Ardından Serdar Bilgili boşalan dükkanları AVM konseptine çevirmeye karar verdi ancak proje uygulamaya girmeden bu fikirden vazgeçip burayı sanat caddesi yapmaya karar verdi.

Tasarım merkezleri de açılıyor

Son dönemde Sıraevlerin birleştirdiği Süleyman Seba ve şžair Nedim caddelerinde birbiri ardına sanat merkezleri, galeriler, tasarım mağazaları açılıyor. Rampa Sanat Merkezi, Paul Kasmin Gallery, yakında kapılarını açacak olan Art Limits Contemporary &Photography Limited Edition, Galerist Atölye Derin ve Autoban şimdilik sokağın sanat ve tasarımla bağlarını oluşturuyor.
20U'in ilk aylarında kendi yerlerini açmayı planlayan Autoban ve Galerist kiraladıkları yerleri bir aylığına Paul Kasmin Gallery'e vermişler. Görkemli bir açılış planlayan galeri daha sonra faaliyetlerini kiraladığı iki dükkanda sürdürecekmiş.

Amerikalı ünlü sanat simsarı Paı Kasmin'in kendi adını taşıyan New York'taki galerisinin ilk şubesini ktanbul'da açmaya karar vermesi fetanbul'un gelecekte dünyanın önde gelen çağdaş sanat pazarlarından biri olacağının ilk sinyalleri olarak yorumlayanlar da var.

Restoranlar da yanşa katıldı

Büyük bir reklam kampanyasıyla W Hotel'in içinde açılan Spice Market by Jean Georges kapansa da aslında Akaretlerin geleceği yeme-içme mekanlarında gibi görünüyor. Cafe Nero, Kahve Dünyası, Kalamata Meyhane, Der die das, Al Jamal, ikinci kuşak Emre çapa'nın işlettiği Minyon, Reşit Soley'in Corvus Wine&Bite'ı özellikle gençler arasında çok popüler. Soley, ocak ayında Corvus Wine&Steak adlı yeni bir restoran daha açıyor.

Ünlü mimar ve Corvus şaraplarının sahibi Reşit Soley aslında çok eski bir Akaretlerli. Süleyman Seba Caddesi'nde yirmi yılı aşkın süredir bürosu ve işyeri var. Ona göre 'Bu sokağı sanat ya da yeme-içme sokağı diye adlandırmak doğru değil. Eskiden içine kapanık ve kendisine dönük bir bölgeyken şimdi tüm kente ve farklı duyulara hitap eden bir yer oluyor.'
Radikal


Geri Dön