23 / 04 / 2024

Akaryakıt fiyatlarında büyük indirim bekleniyor!

Akaryakıt fiyatlarında büyük indirim bekleniyor!

Sektör temsilcileri akaryakıt fiyatlarında ciddi düşüş beklediklerine dikkat çekerek, dolarda yaşanan sert düşüşün akaryakıt fiyatlarını da etkileyeceğinin altını çizdi. Temsilciler, bu hafta içinde benzin, motorin ve LPG ürünlerinin tamamında indirim beklediklerini vurguladı.



Enerji sektörü temsilcileri, Cumhurbaşkanı Redep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Kabine Toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği açıklamalarla döviz kurlarında başlayan düşüşün akaryakıt fiyatlarında olumlu etki yaratacağını dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'ndan Murat Temizer ve Gülşen Çağatay'ın haberine göre; açıklama öncesinde 18,3674 ile zirvede olan dolar/TL, konuşmanın ardından hızlı düşüş gerçekleştirdi ve yüzde 33,2 gerileyerek 12,2756 seviyesine indi. Yeni güne de değer kaybıyla başlayan dolar son 1 ayın en düşük seviyesi olan 11,1234'te seyretti. 

Akaryakıt fiyatlarında büyük indirim bekleniyor!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, konuyla ilgili açıklamasında, dolarda yaşanan sert düşüşün akaryakıt fiyatlarına da yansıyacağına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz" diye konuştu. 

Aktaş, kurdaki düşüş sebebiyle bu hafta içinde benzin, motorin ve LPG ürünlerinin tamamında yapılacak bir indirimin beklendiğine dikkat çekti. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, döviz kurunda gerçekleşen düşüşe bağlı şekilde akaryakıt fiyatlarına dün geceden itibaren yansıyacak yükselişlerin durdurulduğunu duyurdu. 

Akaryakıt fiyatlarında büyük indirim bekleniyor!

"Dövizdeki düşüş enerji piyasasına da yansıyacak"

Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan ekonomik önlemlerin, her sektörü olduğu gibi enerji sektörünü de doğrudan etkilediğine vurgu yaptı. 

Dövizdeki gerilemenin, enerji piyasasındaki fiyatlandırmalara da yansıyacağının altını çizen Dilek, "Dün atılan adımlarla akaryakıtta fiyatın düşmesi bekleniyor. Bu, enerji sektörünün reel piyasaya desteği olarak yorumlanmalı, biz öyle yorumluyoruz. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün yüzde 15'lere varacağını düşünüyorum. Adımlar piyasayı pozitif etkiledi" ifadelerini kullandı. 

Dilek, son dönemde piyasadaki spekülasyonlara karşın enerji sektörünün yeni yatırımlara odaklandığına da vurgu yaptı.

Akaryakıt zamları iptal edildi!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları: Biz de mağduruz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön