19 / 04 / 2024

Akaryakıt zamları o sektörü bitirdi! Tek tek iflas ediyorlar

Akaryakıt zamları o sektörü bitirdi! Tek tek iflas ediyorlar

Benzin ve motorine gelen art arda fahiş zamların ardından otobüs, nakliye ve servis esnafları dışında sürücü kursları da ağır yara aldı.



Mazot ve benzinde litre fiyatlarına gelen zamların ardından mazotun litresi 30 TL'yi aşarken benzinin litre fiyatı da 30 TL'ye yaklaştı.

Peş peşe gelen ağır zamlar vatandaşın yanı sıra otobüs, nakliye ve servis esnafları ile sürücü kurslarının da ciddi derecede belini büktü.

Konuyla ilgili konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Araba, eğitmen giderleri, işyeri kirası, araç sigorta bedelleri ile artan akaryakıt fiyatları sürücü kurslarını Türkiye genelinde iflasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

SEKTÖR MÜCADELE VERİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yapan Tutdere, en büyük gider kalemi akaryakıt olan otobüs, nakliye ve servis esnafları ile sürücü kurslarının zamlar karşısında ayakta kalmak için büyük bir mücadele verdiğini savundu.

Vatandaşların zamlanan otobüs biletleri nedeniyle memleketlerine gidemediklerini söyleyen Tutdere, “Vatandaşlarımız artan otobüs bilet fiyatları nedeniyle seyahat edemez hâle geldi” şeklinde konuştu.

Akaryakıt zamları o sektörü bitirdi! Tek tek iflas ediyorlar

İFLAS NOKTASINA GELDİLER

Maliyetlerden dolayı sürücü kurslarının iflas noktasına geldiğini de vurgulayan Tutdere, sözlerini şöyle tamamladı:

“Zamlardan nasibini alan sektörlerden bir diğeri de sürücü kursları. Araba, eğitmen giderleri, işyeri kirası, araç sigorta bedelleri ile artan akaryakıt fiyatları, sürücü kurslarının Türkiye genelinde iflasına sebep oluyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön