19 / 04 / 2024

Akaryakıta vergi indirimi mi geliyor? EPGiS'ten hükümete çağrı!

 Akaryakıta vergi indirimi mi geliyor? EPGiS'ten hükümete çağrı!

Benzin ve motorine art arda yapılan zamların ardından vatandaşlar indirim beklentisi içerisine girdiler. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş hükümete KDV indirimi çağrısı yaptı...



Benzin ve motorin fiyatlarının günden güne yükselmesi indirim beklentisini beraberinde getirdi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Başkanı Fesih Aktaş, benzin ve motorinde KDV indirimi çağrısında bulundu. 

Bloomberght'de yer alan habere göre Fesih Aktaş indirim çağrısında bulunarak şunları söyledi; "Biz de EPGİS olarak akaryakıt fiyatları üzerinde yer alan 2 lira 89 kuruşluk KDV’de oranının yüzde 1 e indirilmesinin katkı sağlayacağına inanmaktayız” diye konuştu. 

 Akaryakıta vergi indirimi mi geliyor? EPGiS ten hükümete çağrı!

Akaryakıtta yüzde 18 olan KDV ile fiyatlar artıkça devletin tahsil ettiği rakamın da yükseldiğini ifade eden Fesih Aktaş, “19 liraya ulaşan motorinin içerisinde 2 lira 52 kuruş ÖTV ve 2 lira 89 kuruşa varan KDV ile birim maliyette 1 litrede toplamda devlet, 5 lira 41 kuruş vergi almaktadır. Bu verginin KDV olan kısmından 2 lirasının vatandaşa yansıyacak şekilde pompa satış fiyatlarından düşürülmesinin, kalan 89 kuruşun ise hızla kapanan akaryakıt bayileri ile dağıtım şirketlerinin toplam marjına yansıtılmasının hem vatandaş hem de iflasa sürüklenen istasyonlar için can suyu olacaktır” dedi. 

Akaryakıt alacaklar dikkat! Yarın gece yarısından itibaren...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön