26 / 04 / 2024

Akaryakıtta indirim! Benzin ve mazot fiyatlarında indirim var mı? 1,55 TL’lik…

Akaryakıtta indirim! Benzin ve mazot fiyatlarında indirim var mı? 1,55 TL’lik…

Geçtiğimiz haftalarda 120 dolarlara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, 108 dolar seviyelerine kadar geriledi. Petrol fiyatlarının düşüşüyle birlikte motorinin litre fiyatında indirim beklentisi oluştu.



Peş peşe gelen akaryakıt zamlarının ardından petrol fiyatlarının gerilemesiyle indirim furyası başlamış oldu. Son olarak 30 Mart 2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatında 1,55 Türk liralık indirim bekleniyor. Aynı beklentinin ise benzin için geçerli olmayacağı vurgulandı.

Petrol piyasası, OPEC+ toplantısına dikkat kesilirken, Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artmasıyla talebin kısıtlanacağına ilişkin beklentilerle akaryakıt fiyatları düşüş eğilimine girdi. Brent petrol 108 dolara gerilerken, ham petrol ise 105 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Akaryakıtta indirim! Benzin ve mazot fiyatlarında indirim var mı? 1,55 TL’lik…

PETROL NEDEN DÜŞÜYOR?

Ukrayna ile Rusya arasında İstabul’da yapılması kararlaştırılan müzakere kararının ardından barış umudunun devam etmesi, petrol fiyatlarına olumlu yansıdı. Ayrıca, Çin’de yükselen koronavirüs vakaları karşısında hükûmetin sıfır tolerans politikası izleyerek, kapanma tedbirlerini devreye sokması da talebin düşeceği beklentileri ile petrol fiyatlarında savaş sebebiyle oluşan yukarı yönlü baskıyı kırmış oldu.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön