18 / 04 / 2024

Petrolün varili 200, 300 ve 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Petrolün varili 200, 300 ve 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Rusya Ukrayna arasındaki gerilimin etkisi ile petrolün varili hız kesmeden yükseliyor. Petrolün varili bugün 122 dolardan işlem görürken yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Peki petrolün varili 200,300 veya 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?



Varilin fiyatı dün 122,34 dolar seviyesine kadar yükselirken,  günü 121,6 dolardan tamamladı. Petrolün varil fiyatı, bugün yüzde 0,43 artış gösterek 122,72 dolardan işlem görüyor.

Petrolün varilindeki yükselişte gündemdeki gelişmeler etkisini gösterirken ABD Başkanı Joe  Biden, bugün Rusya Ukrayna savaşı gündemi ile NATO zirvesi, G7 zirvesi ve sonrasında Avrupa Konseyi zirvesine katılım sağlayacak. Biden'ın, NATO liderleri ile yapacağı zirvenin ardından Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların olacağı yönünde açıklamaları merakla bekleniyor. Biden tarafından gelecek açıklamaların öncesinde petrolün varilinde yükseliş devam ediyor.

Öte yandan dünya genelinde petrol ile ilgili  haberler yakından takip ediliyor. Putin neyi hedefliyor? Biden OPEC'ten ne talep etti? İran'ın petrol satışı ne durumda? İşte son dakika gelişmeler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön