25 / 04 / 2024

Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

EPDK'nin yeni düzenlemesiyle birlikte akaryakıt istasyonları için yeni bir düzenleme geldi, yapılan düzenleme ile akaryakıt fiyatları üzerinde yeni bir yükün önleneceği belirtiliyor



Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

Ukrayna ve Rusya arasında başlayan savaş beraber yükseldikçe yükselen enerji fiyatlarının yükünü azaltmak için yeni modüller aranıyor. Maliyetler arttığı halde kâr marjları artış yaşamayan ve aynı kakan akaryakıt istasyonlarına destek sağlamak hedeflenerek, Taşıt Tanıma Sistemi'nde (TTS) bayileri zarara sürükleyen dağıtıcı şirket komisyonlarını tamamen kaldırıyor. Akaryakıt istasyonları, akaryakıtları komisyoncular bulunmadan direkt olarak satın alınacak bu şekilde bayilerinin kâr marjlarının dolaylı yoldan artışa geçecek ve akaryakıt fiyatları üzerinde yeni bir yükün önleneceği belirtiliyor.

Peki akaryakıtta neler değişecek, yeni düzenleme fiyatlara yansıyacak mı? İşte o detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön