20 / 04 / 2024

Akasya Sonbahar 2013'te kapılarını açmayı planlıyor!

 Akasya Sonbahar 2013'te kapılarını açmayı planlıyor!

SAF GYO A.Ş. tarafından hayata geçirilen AKASYA ile hem Anadolu yakasındaki yaşam hem de premium yaşam alanları standartları hızla değişecek!



AKASYA, “doğa ile severek kucaklaşmış, ulaşımı çok kolaylaştırılmış, üst düzey konfor ve seçenekler sunan, sevilen değerli markalara odaklı ve geleceğin mimarı çocuklar için çok özenli” şekilde geliştirilmiş bir proje! Tüm bu nedenlerle de gerçek anlamda bir “yeni nesil yaşam kompleksi”.


SAF GYO A.Ş.’nin İstanbul Anadolu yakasında, Acıbadem’de, 600 milyon USD’lik yatırım maliyetiyle gerçekleştirdiği AKASYA “yeni nesil yaşam kompleksi”  toplam 182 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edildi. Akmerkez, Akbatı AVYM gibi ödüllü projelere imza atan dünyaca ünlü mimarlar grubu DDG (Development Design Group) ve Ömerler Mimarlık tarafından tasarlanan 80 bin m2’lik kiralanabilir alanlı yaşam ve alışveriş kompleksi ile Mimarlar-Workshop tarafından tasarlanan ve AKASYA Göl, AKASYA Koru, AKASYA Kent adlarıyla toplam üç etap içeren projede yaklaşık 1.400 konut, home ofis ve ofis yer alıyor. 


Projenin Akasya Rezidans bölümü daha tamamlanmadan The European Property Awards 2012’de “En İyi Yüksek Bina Mimarisi” kategorisinde “Avrupa’nın En Başarılı Projesi” ödülünün sahibi oldu. Proje şimdi de Koru ve Göl parselleriyle, başka değerli bir yarışmada, MIPIM Awards 2013 kapsamında, dünya klasmanında  “Best Residential Development” finalisti!  Bu yarışmanın sonuçları ise 14 Mart 2013 tarihinde açıklanacak. 


AKASYA’da doğaya ayrılan toplam alan ise yaklaşık 58 bin m2. 50 bin m2’lik yeşil alanları ve 7500 m2’ye yerleşik gölleri ile doğayla en barışık, en nefesli yaşam kompleksi olan proje üstelik İstanbul’un tam ortasında ve ulaşımı da çok kolay. Özel sektörün en önemli yol yatırımlarından biri sayılabilecek yol projesi yatırımı yaklaşık 60 milyon USD tutarında. Lokasyon olarak neredeyse İstanbul’un tam ortasına konumlanmış olan Akasya’ya ulaşım, Metro, Marmaray, Metrobüs  ve çevreyolları bağlantılarını sağlayan özel yol yatırımları ile oldukça kolaylaşmış olacak. Öyle ki;  Akasya’ya Boğaziçi Köprüsü ya da  Kozyatağı’ndan 5, Suadiye’den 7, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ise sadece 10 dakikada ulaşılabilecek.



AKASYA içinde yer alan 80 bin m2’lik kiralanabilir alanda 300 adet mağaza ile hizmet verecek olan yaşam ve alışveriş merkezi bölümü ise yine İstanbul’un en büyük yaşam alanlarından biri olacak. Misafirlerine sunduğu değerli ve sevilen markaları, keyifli alışveriş deneyimi, zengin sosyal yaşam seçenekleri, doğayla iç içe olmayı sağlayan göllerin enerjisiyle bütünleşmiş yeşil alanları, açık havanın tadını çıkarmak için tasarlanmış birçok keyifli meydanı ve ulaşım kolaylığı ile AKASYA hem Anadolu yakasının hem de İstanbul’un en iddialı  yeni nesil yaşam kompleksi olacak.  Proje, dünya mutfaklarından sunduğu çok çeşitli seçenekler ve gurme lezzetlere ev sahipliği yapacak bölümleriyle de ziyaretçilerinin farklı zevk ve taleplerine çok yönlü cevap vermeyi amaçlıyor.

 

Ayrıca çocuklar için eğlenirken öğrenme imkanı sunan bir “çocuklar ülkesi” kurarak dünyanın en büyük çocuk “eğitim ve eğlence” markası olmayı başarmış KidZania da Türkiye’deki ilk noktasını AKASYA içinde açacak. Tam 8 bin m2 üzerine kurulacak olan KidZania çocuklara özgürlük ve hayatı öğrenme fırsatı,  anne babalara ise çocuklarının gelişimini deneyimleme yolu ile destekleyebilecekleri yeni, güvenilir ve çok donanımlı, güçlü bir platform sunacak.  


Bunların yanı sıra biri IMAX ikisi VIP olmak üzere toplam 15 sinema salonu, çeşitli rekreasyon alanları, sergi, gösteri ve farklı etkinliklerle ziyaretçilere alışverişin dışında, nefesli ve keyifli çok özel bir yaşam alanı ve yeni deneyim fırsatları sunulması hedeflenirken AKASYA’nın Sonbahar 2013’te ziyaretçilerini ağırlamaya başlaması planlanıyor.


Geri Dön