16 / 04 / 2024

Akçansa 3. Betonik Fikirler Proje Yarışması için başvurular başladı!

Akçansa 3. Betonik Fikirler Proje Yarışması için başvurular başladı!

Çimento sektörünün lideri Akçansa'nın, üniversite öğrencilerinin yaratıcılıklarını ortaya koymalarını ve eğitimini aldıkları alana değer katmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği ‘Betonik Fikirler Proje Yarışması'nın üçüncüsü için başvurular başladı



İnşaat Mühendisliği, Mimarlık bölümü, üniversitelerin ilgili bölümlerinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmanın konusu, ‘Yapılarda enerji verimliliği için çimento ve betonun alternatif kullanım alanları’ olarak belirlendi.
Öğrencileri, betonun alternatif kullanım alanları için uygulanabilir projeler oluşturmaya yönelten Betonik Fikirler Proje Yarışması için son katılım tarihi 19 Mart, proje son teslim tarihi ise 16 Nisan 2012 olarak açıklandı. İnşaat Mühendisliği, Mimarlık bölümü ve üniversitelerin ilgili bölümlerinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmaya öğrenciler en az 2, en çok 4 kişilik gruplar halinde katılabilecekler.

Yarışma sonucunda birinci olan grubun kazananlarına iPad 2. Gruba 2.000 TL ve 3. gruba ise 1.000 TL’lik Teknosa hediye çeki verilecek. Birinci olan ekip, Akçansa’da staj yapma hakkı da elde edecek. Ayrıca Akçansa, Betonik Fikirler Proje Yarışması’na katılan her bir yarışmacı için TEMA'ya bir fidan bağışlayarak, daha yeşil bir dünya için gerçekleştirdiği projelere gençleri de ortak edecek. Dereceye girenlere ödülleri, 18 Mayıs 2012 tarihinde Sabancı Center’da düzenlenecek bir törenle verilecek.

Gürdal: Yapı sektörünün enerji verimliliği bilincindeki artış sevindirici…
Dünyanın kıt kaynaklarını daha verimli kullanabilmek ve geleceğe aktarabilmek konusunda giderek artan farkındalık ve bilincin,  yapı sektörünü de enerji verimliliği projelerine yönlendirdiğine dikkati çeken Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal şunları söyledi:

“Ülkemizde nihai tüketilen enerjinin yaklaşık %40’ının binalarda kullanıldığı gerçeğinden hareketle, yapı sektöründe küresel sorunların önüne geçmek amacıyla yeşil binalara olan ilgi her geçen gün artıyor. Böylece önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanırken, aynı zamanda kullanılan geri dönüşümlü malzemelerle de doğal kaynaklar korunmuş oluyor. Biz de Akçansa olarak, sürdürülebilir yapı malzemeleri üretiyoruz ve yapı sektöründeki yeşil binalara yönelimden, dünyamızın geleceği adına mutlu oluyoruz. Bu konuda atılan önemli bir adım da, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği (BEP) gereğince yeni yapılarda 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren ve mevcut yapılarda da 2017 tarihine kadar alınması zorunlu olan enerji verimliliği kimlik kartı uygulaması… Bu gelişmelerden yola çıkarak, bu yılki Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın ana temasını,  ‘enerji verimliliği için çimento ve betonun alternatif kullanım alanları’ olarak belirledik. Bunu yaparken de asırlar boyunca insanoğluna kışın sıcak, yazın serin bir yuva olan Kapadokya evlerinden ilham aldık. Gençleri bu kez, enerji verimliliğine yönelik yaratıcı ve uygulanabilir projeler oluşturmaya davet ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Betonik Fikirler’in büyük ilgi göreceğine ve çok başarılı projeler ortaya çıkacağına inanıyoruz.”

Betonik Fikirler Proje Yarışması’na katılım koşulları…
İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık ve üniversitelerin ilgili bölümlerinin 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik yarışmanın en önemli koşulu; daha önce yapılmamış, farklı bir yarışma için kullanılmamış, yaratıcı bir proje sunmak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin en az 2, en fazla 4 kişilik gruplar oluşturmaları gerekiyor. Katılımcılardan fikrin orijinalliği, yaratacağı fayda (maliyet, kullanım kolaylığı v.s.), fonksiyonelliği, uygulanabilirliliği, çevreye katacağı değer ölçütlerini karşılayan, sade bir tasarım hazırlamaları talep ediliyor. Öğrenciler www.betonikfikirler.com adresinden başvuru ve proje gönderimi hakkında detaylı bilgiye ulaşabilecektir.


Akçansa Hakkında
Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.

Çimento ve hazır beton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazır beton tesisinde “Betonsa” markasıyla hizmet vermektedir. Diğer bir iştiraki olan Agregasa Agrega San. ve Tic. A.Ş. ile 2002 yılında birleşmiş ve agrega üretim faaliyetini “Agregasa” markası altında sürdürmektedir.

Akçansa; hem yurt içindeki müşterilerin hem de yurtdışındaki müşterilerin taleplerini karşılamak ve farklılıkların zor algılandığı bu sektörde fiyat unsurunun da ötesinde rekabet edebilmek amacıyla “üretim ve hizmette en kaliteli” olmayı hedeflemiştir.

Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir.

Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır. 


                 Yarışma Takvimi

Başvurular: 27 Şubat 2012 - 19 Mart 2012
Proje Son Teslim Tarihi: 16 Nisan 2012
Ödül Töreni: 18 Mayıs 2012
Jüri Üyeleri
o Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir (İstanbul Teknik Üniversitesi)
o Prof. Dr. Halit Yaşa Ersoy  (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi.)
o Prof. Dr Sermin Onaygil ( İTÜ Enerji Enstitüsü Enerji Planlaması ve Yönetim Anabilim Dalı Başkanı
o Ahmet Çelik  (Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi )
o Tebernüş Kireçci (Emlakkulisi.com Şef Editörü)
o Hakan Gürdal (Akçansa Genel Müdürü)


Geri Dön