29 / 03 / 2024

Akçansa'nın ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL oldu!

Akçansa'nın ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL oldu!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketleri arasında yer alan Akçansa'nın ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL oldu...



Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketleri arasında yer alan Akçansa, 31 Mart 2021 tarihi itibarıyla düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlarını resmen duyurdu. Açıklanan sonuçlara göre 2021 yılının ilk çeyrek döneminde şirketin satış geliri 527,3 milyon TL, net kar 24,8 milyon TL oldu. Geçen senenin aynı çeyreğinde yüzde 4 olan FAVÖK, 2021'de yüzde 14,1’e; net kâr marjı ise yüzde 4,7’ye yükseldi.

İç pazardaki satışlar 800.000 tona ulaştı

Akçansa, Ocak-Mart 2021 döneminde toplam 711 bin ton çimento ve klinker ihracatı yaparken; şirketin ihracat geliri Türk Lirası bazında yüzde 7 oranında arttı. İnşaat sektörünün önümüzdeki aylarda canlanacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesi sebebiyle iç satışlar arttı. Geçen sene toplam 706.000 ton iç satış yapan şirketin bu senenin aynı dönemindeki satışı yüzde 13 oranında artışla 800.000 ton rakamına ulaştı.

Akçansa Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık, koronavirüsün yarattığı zorlukların 2021'in ilk çeyreğinde de sürdüğüne değinerek, “Tüm dünya ekonomilerini etkileyen sıkıntılara rağmen Akçansa olarak, ilk 3 ayda satış gelirimizi 527,3 milyon TL’ye, net karımızı da 24,8 milyon TL’ye çıkararak başarılı bir performans gösterdik. Olumlu gelişmelere bağlı olarak, yılın ilerleyen dönemlerinde içeride ve dışarıda daha iyi performans kaydetmek için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Akçansa nın ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL oldu!

İşimizin kaynağında gelecek için sorumlu çalışma var!

 

Akçansa için finansal performans kadar sürdürülebilir gelecek adına gerçekleştirilen çalışmaların da önem taşıdığına da değinen Kanadıkırık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “Dünyamızın ve gelecek nesillerin yarınlarını umutla yeşertme hedefiyle çalışıyoruz. Fabrikalarımızda üretimde kullandığımız suyun yüzde 85’ini geri kazanıyoruz. Üretim aşamalarında daha fazla oranda alternatif yakıt, biyokütle kullanımı ve enerji verimliliği gibi uygulamalarla karbon ayak izini düşürüyoruz. Türkiye’de alternatif yakıt kullanım oranı yüzde 8 iken, şirketimizde 2021 yılının ilk çeyreğinde tüm fabrikalarımızda bu oran yüzde 17 olarak sektör ortalamasının üstünde gerçekleşti. Atıkları kaynak olarak kullanarak döngüsel ekonomiye katkı sağlarken, müşterilerimize yenilikçi çözümler ve iklim dostu düşük karbonlu ürünler sunmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde sektörde ilk 2030 Sürdürülebilirlik Hedeflerimizi açıklayarak, sürdürülebilirlik yönetiminin etkin olarak uygulanması konusundaki kararlılığımızın altını bir kez daha çizeceğiz. 6 ana başlık altındaki 36 performans göstergesinden oluşan hedeflerimiz çalışanlar, çevre ve toplum için şirketimizin sürdürülebilirlik yolculuğuna rehberlik edecek.”

 

Akçansa, çimento sektörünün en yüksek ihracat rakamına ulaştı!


Geri Dön