28 / 03 / 2024

Akçansa’nın 9 aylık cirosu 1,079 milyon TL oldu!

Akçansa’nın 9 aylık cirosu 1,079 milyon TL oldu!

Akçansa’nın 9 aylık cirosu 1,079 milyon TL oldu. Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, büyümenin, istikrarlı bir şekilde artan altyapı ve kamu yatırımlarından kaynaklandığını belirtti.



Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2014 yılının dokuz aylık finansal sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.


30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla açıklanan finansal sonuçlara göre Akçansa, üçüncü çeyrekte 366,6 milyon TL’lik satış geliri elde etti. Şirketin dokuz aylık cirosu ise 1,079 milyon TL olarak gerçekleşti. Akçansa, Ocak-Eylül döneminde 206 milyon TL net kar elde etti.


Hacıkamiloğlu: “Sürdürülebilir büyümeye devam edeceğiz”


Eylül ayı itibarıyla Akçansa Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Mehmet Hacıkamiloğlu, şirketin dokuz aylık performansını şöyle değerlendirdi:


“Akçansa, müşterisine değer yaratmak ve ortaya çıkan katma değeri paylaşmak üzerine kurulu, uzun vadeli bir bakış açısı taşıyor. Türkiye’de çok prestijli projelerde tedarikçi olarak yer alıyoruz. Sektörün, istikrarlı bir şekilde artan altyapı ve kamu yatırımlarından beslenerek büyüdüğü bir dönemde, bu büyümenin lokomotifi görevini üstleniyoruz. Akçansa olarak yenilikçi pazarlama stratejileri ve müşteri odaklı inovasyon çalışmalarımızın ürünü olan özel ve zengin bir portföyle sürdürülebilir büyümemize ve sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz.”


Akçansa ilk G4 onaylı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı


Mehmet Hacıkamiloğlu, Akçansa’nın enerji yönetiminde, tedarik ve tüketimde sektörün en iyisi olma misyonu doğrultusunda; piyasadan en uygun enerji alımı yapmayı, atıklardan enerji geri kazanımını artırmayı, enerji verimliliği uygulamalarını yaygınlaştırmayı ve alternatif enerji kaynakları yaratmayı hedeflediğini söyledi.


Bu alanlarda 2012-2013 yıllarında kaydedilen performansı içeren Sürdürülebilirlik Raporu tamamlanarak, paydaşların bilgisine sunuldu. Akçansa’nın 3. Sürdürülebilirlik Raporu, GRI’ın yayınladığı yeni G4 ilkelerine uygun hazırlanarak onaydan geçti ve çimento sektöründe G4 ilkelerine göre yayımlanan ilk rapor oldu.



Geri Dön