29 / 03 / 2024

Çimsa’nın 9 aylık satış geliri 865 milyon TL!

Çimsa’nın 9 aylık satış geliri 865 milyon TL!

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 2015 yılının ilk 9 ayında satış gelirinin 865 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı.



Çimento ve yapı malzemeleri sektöründe 40 yılı aşkın süredir fark yaratan çalışmalara imza atan Çimsa, 2015 yılının ilk 9 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde %5 artırarak, 2015 yılının ilk 9 ayındaki toplam satış gelirini 865 milyon TL’ye yükseltti. Ylın ilk 9 ayında Çimsa’nın net karı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde %25 artarak 199 milyon TL oldu. 3. Çeyrek dönem karı ise 70 milyon TL olarak gerçekleşti.


Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay: “Çimsa yeni yatırımlarla istikrarlı büyüyor”

Çimsa’nın yılın ilk 9 aylık döneminde daha önce belirlenen hedefler doğrultusunda başarılı bir performans ortaya koyduğunu belirten Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, operasyonel mükemmelliği sağlama ve karlı büyüme hedefli stratejik plan doğrultusunda yatırım ve faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Özhatay, “Çimsa’nın Afyon’daki yeni fabrika inşaatı son hızla devam ediyor. Planlamalarımıza göre yeni üretim tesisimizi 2016 yılının Mayıs ayında devreye sokacağız. Yeni fabrikamızla Afyon’un yıllık üretim kapasitesini ilk etapta 3 katına çıkarmayı ve yılda 1,5 milyon ton klinker kapasitesine ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.


Bu yatırımı, Eskişehir Fabrikası’nda beyaz çimento yatırımının izleyeceğini hatırlatan Özhatay, “Çimsa’yı sektörümüzde rakiplerinden farklılaştıran özelliklerin başında ürün performansının üstün ve güvenilir olmasının yanı sıra müşterilerimizin özel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ürünlerimizi farklılaştırabilmemiz gelir. Bu doğrultuda, dünya pazarında iddialı olduğumuz beyaz klinker üretimindeki gücümüzü artırmak için, Eskişehir Fabrikamızda 55 milyon dolar tutarında bir yatırıma başlıyoruz. Bu yatırımla fabrikada, global pazar koşullarına göre gri ya da beyaz klinker üretim esnekliği sağlayarak, yıllık 415 bin ton beyaz klinker üretebilecek kapasiteye sahip olacağız. Böylelikle Çimsa’nın yıllık beyaz klinker üretim kapasitesi 1 milyon 565 bin tona çıkacak” diye konuştu.


Geri Dön