26 / 04 / 2024

Akdağmadeni Kent Meydanı istimlak çalışmaları tamamlandı!

Akdağmadeni Kent Meydanı istimlak çalışmaları tamamlandı!

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Kent Meydanı projesinin istimlak çalışmalarının sonuncusunu da tamamladıklarını bildirdi. Daştan, 4 katlı binanın yıkılarak projeye dahil edilebilmesi için 402 bin TL istimlak bedeli ödendiğini söyledi.




Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, yapımı devam eden Kent Meydanı projesinin istimlak çalışmalarının sonuncusunu da tamamladıklarını bildirdi.

Başkan yaptığı açıklamada, özel bir marketin üzerinde bulunan 4 katlı binanın yıkılarak projeye dahil edilebilmesi için 402 bin TL istimlak bedeli ödendiğini söyledi.

Meydan projesi dahilinde bulunan istimlak çalışmalarına belediyenin öz kaynakları kullanılarak yaklaşık 5 milyon lira harcandığını ifade eden Daştan, "Akdağmadeni'nde en büyük projelerden biri olan Kent Meydanı projesinin son aşamasını da gerçekleştirmiş olduk. İstimlak bedelleri anlaşmaya varılan daire sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Yıkım çalışmalarımız mayıs ayından itibaren başlayacaktır. Yapılan çalışmalarımız sonrası Merkez Haseki Caminin etrafı tamamen açılmış olacak." dedi.

Başkan Daştan, yapımı devam eden 250 kişilik konferans salonunun bu proje sayesinde kent meydanının en gözde yerlerinden biri haline geleceğini belirterek şunları kaydetti:

"Yapılacak yıkım çalışmalarımızın ardından cami cemaatimize ferah ve huzurlu bir ortamda ibadet etme imkanı sağlamış olacağız. Yapmış olduğumuz hizmetler, ilçe halkımızın ve ziyaretimize gelen gurbetçi vatandaşlarımızın kendilerini en iyi şekilde rahat hissetmelerini sağlamak içindir.Büyük meydan projesi şuana kadar bir çok istimlak yapılarak bugünkü düzenli ferah durumuna gelmiştir. Nitekim ki, yaptığımız meydan projesi sayesinde Akdağmadeni'nin simgesi haline gelen bir meydana kavuşmakla beraber Merkez Haseki Cami’nin güzelliği ortaya çıkmış olacak. Yatırımlarımız ve çalışmalarımızla İç Anadolu'nun incisi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz." dedi.


Akdağmadeni Belediyesi



Geri Dön