23 / 04 / 2024

Akdeniz bölgesine GEP projesi geliyor!

Akdeniz bölgesine GEP projesi geliyor!

Antalya'da toplu temel atma törenine katılan Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akdeniz bölgesi için yeni bir projeye daha imza atacaklarını duyurdu. Eroğlu, yeni projenin adını da GEP Projesi olarak açıkladı.



Antalya'da 5 adet tesisin temel atma töreni katılmak için Kaş ilçesine gelen Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya, AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Ali Rıza Diniz de eşlik etti.


64 milyon liraya mal olan Kasaba Kıbrıs Barajı, Manavgat Çolaklı Şarlavuk 1.Kısım Taşkın Koruma Tesisi, Demre Köşkerler Sakar Deresi, Ağaçlandırma ve Ormancılık Projeleri, Antalya Havalanı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu tesislerinin temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, çiftçilerin yüzünü güldürecek açıklamalar yaptı.


40 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞTİ


Kaş İlçesine bağlı Kasaba mahallesine yapılacak olan Kıbrıs Barajı'yla bölgedeki çiftçilerin sorununu kökten halledeceklerini kaydeden Bakan Eroğlu, “Bundan önce bu bölgeye çok geldim, yerinde incelemeler yaptım. Bölge halkının benden baraj konusunda talebi oldu. Hakikaten yapılması gerektiğine inandım. 30-40 yıl önce yapılması kanaatindeyim. Daha sonra çalışmalara başladık. Burada inceleme yaparken söz vermiştim, buraya barajı yapacağım, temelini de atacağım diye. Şuanda buradayım. Bu barajla toprak suyla buluşacak, su sıkıntısı olmayacak ve sadece Kıbrıs Barajıyla çiftçimizin cebine yılda 80 milyon para girecek" dedi.


ORMAN KANUNU DEĞİL MİLLET KANUNU UYGULUYORUZ


Gçemiş dönemlerde uygulanan Orman yasaklarını deldiklerini ifade eden Eroğlu, “Daha önce ormana girmek yasaktı, hadi girin bakın neler oluyordu. Ne cezalarla karşılaşıyordunuz. Şimdi orman kanunu vardı çünkü. Şimdi millet kanunu uyguluyoruz. Vatandaşlarımıza ormanlarımızı açıyoruz. Mesire alanları, bal ormanları, şehir ormanları açıyoruz" diye konuştu.


DOĞUNUN GAP'I VARSA AKDENİZİN DE GEP'İ OLACAK


Konuşmasına müjdeli haberlerle devam eden Bakan Eroğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) büyüklüğünde bir projeye daha imza atacaklarını duyurdu. Eroğlu, “Temeli at, unut devrini kapattık. Önceden bir gölet 22 yılda biterdi, şimdi öyle değil. GAP projesi gibi Akdeniz'in de büyük bir projesi olacak. GEP Projesi. Antalya'da 2019 yılına kadar 77 baraj ve gölet, 120 sulama sistemi, 6 içme suyu, 121 dere ıslah, dere ıslah projelerine bağlı olarak 17 köprü, 3 şehir ormanı, 19 bal ormanı, 162 tane mesire alanı, 22 turizm için alan oluşturduk" ifadelerini kullandı.


ANTALYA'YA EN ÇOK YATIRIM YAPAN BAKANLIĞIZ


Orman ve Şu İşleri Bakanlığı olarak Antalya'ya en çok yatırım yapan bakanlık olduklarına dikkat çeken Eroğulu, “Son 13 yılda Antalya'ya tüm bakanlıklarımız 19 milyarlık yatırım yaptı. Bunların 3 milyar 150 milyonunu biz gerçekleştirdik. Bu yatırımla Antalya'ya en çok yatırım yapan bakanlık olmanın gururunu yaşıyorum. 18 baraj ve gölet inşa ettik Antalya'ya. Muazzam bir seferberlik yapıyoruz. Dereleri ıslah ediyoruz. Antalya'da eskisi gibi taşkınlar olmuyor artık. Genel ilçeleri de göz önüne alıyorum. 38 dere ıslah ettik" şeklinde konuştu.


ÇİFTÇİNİN CEBİ DOLACAK


Çiftçi vatandaşların refahı ve huzuru için hükümet olarak çaba sarf ettiklerini kaydeden Bakan Eroğlu, “Biz sözümüzün eri hükümetiz. Başkaları noter tasdikli yapar ama bizimkisi tasdikten daha öte bir söz. Türkiye genelindeki tüm bu tesisler, sulama sistemleri, dere ıslah projeleri gibi yatırımlarla çiftçimizin cebine ilave olarak yılda 1 milyar 200 trilyon para girecek. Sadece Kıbrıs Barajı'yla bu bölgede yaşayan çiftçimize yılda 80 trilyon para giriyor" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Bakan Eroğlu ile protokol üyeleri daha sonra kura ile fidan dağıtımı ve Kaş'ta meydan parkına ağaç dikti.



Yeni Şafak






Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açılış, temel atma ve toplantılar için geldiği Antalya’da yeni yapılacak projelerle ilgili müjdeli haber verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi temel atma, açılış ve toplantı için geldiği Antalya'da 30 yeni proje müjdesi verdi. Antalya Valisi Muammer Türker'i ziyaret eden Bakan Eroğlu, bakanlığının, son 3 yılda Antalya için müjde niteliğinde 100 proje hazırladığını ve bunun maddi karşılığının 1 milyar 620 milyon lira olduğunu bildirdi. Daha önce müjdesini verdikleri 70 projenin 39'unun tamamlandığına işaret eden Eroğlu, geri kalan 31 projeyi de en kısa zamanda sonuçlandıracaklarını vurguladı. Antalya'ya 30 müjdeyle geldiğini anlatan Eroğlu, çok önemsedikleri bu projelerin Antalya'ya değer katacağını dile getirdi.


HIZLI KALKINACAK

Antalya'da deniz turizminin yanında tabiat turizmine de yönelmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını bildiren Eroğlu, "Bu konuda bir çalıştay yapmak istiyoruz. Turizmcilerin de bu konudaki görüşlerini almak istiyoruz. Bu sayede Antalya çok daha hızlı kalkınacak" dedi. Büyükşehir Belediyesini de ziyaret eden Eroğlu, burada Türel'den 'Antalya'nın vizyon projeleri' olarak adlandırılan Tünektepe ve Boğaçayı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Eroğlu, "Muhteşem Antalya'nın muhteşem projeleri" olarak değerlendirdiği iki çalışmaya ellerinden gelen desteği vereceklerini vurguladı. Türel yönetimindeki kentin, dünyada parlayan bir yıldız haline geldiğini ifade eden Eroğlu, "İleride Antalya'nın tarihi yazıldığında bu günlerden 'altın çağlar' olarak bahsedilecek" diye konuştu. Başkan Türel de özellikle 'çılgın projeleri' olarak adlandırdıkları Boğaçayı konusunda desteğe ihtiyaç duyduklarını kaydetti.


OYLAR YÜZDE YÜZ ARTTI

AK Parti Antalya İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada partililerine seslendi. Antalya'ya sevgisini yineleyen Eroğlu, bu ili en fazla ziyaret eden bakanlardan biri olduğuna dikkat çekti. Partilerinin Antalya'daki oyunu yüzde 100 artırdığına işaret eden Eroğlu, bunu, partililerinin üstün gayretiyle başardıklarını anlattı. Bakan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, 2015 yılında alınan aday memurların intibak eğitimi programına da katıldı.



Sabah



Geri Dön