23 / 04 / 2024

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Türkiye Kruvaziyer Platformu, 2. Genel Toplantısını geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da yaptı. Toplantıya, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.



Toplantıya ilgili bakanlıkların yetkililerinin yanı sıra kruvaziyer turizm ile ilgili birimlerinin yönetici ve yetkilileri, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.Toplantıda Türkiye'nin kruvaziyer turizmden pay alması için sektörün birlikte hareket ederek daha çok turist getirmesi konusunda görüş birliğine varılırken, devletin de kruvaziyer turizmde uygulanan tarifeleri gözden geçirmesi istendi. 



117 milyar $'lık pazar 

Türkiye Kruvaziyer Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmin büyük gelişme içinde olduğunu söyledi. 2013'te 21.3 milyon yolcu dünyayı kruvaziyer gemiler ile gezdiğini ve sektörün mali büyüklüğünün 117 milyar dolara ulaştığını belirten Demirtaş, Demirtaş, ülke olarak son 10 yılda yolcu sayısının 2.5 kat arttığını ancak 2014'te büyükşehirlerde yolcu kabının olduğunu söyledi. 

Demirtaş, bu düşüşün başlıca nedenin Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede savaşların, çatışmaların olduğunu söyledi. 



'Yeni rotalar olabilir' 

Güçbirliğine gidilerek Akdeniz'de lider konuma gelinebileceğini ifade eden Demirtaş, "Limanlar olarak kenetlenebilirsek çok şey yapabiliriz. Örneğin, bakir Karadeniz liman kentlerimizin Akdeniz ve Ege'deki Limanlarla entegrasyonunu sağlayarak yepyeni rotalar ve cazibe merkezleri yaratabiliriz. Bu birlikteliği korursak, devlet de önümüzü daha çok akarsa ülkemiz kruvaziyer turizmde Akdeniz'in yıldızı olur" dedi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müseşar Yardımcısı Özkan Poyraz ise, toplamda dile getirilen tüm sorun ve talepleri değerlendireceklerini söyledi. 



Dünya


Geri Dön