23 / 04 / 2024

Akdeniz Oyunları Mersin turizmini canlandırdı!

Akdeniz Oyunları Mersin turizmini canlandırdı!

Turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay alan Mersin, ev sahipliğini yaptığı 17. Akdeniz Oyunları için kente kazandırılan modern tesisler sayesinde son 16 ayda 22 binden fazla sporcuyu ağırladı.



Turizm pastasından her geçen gün daha fazla pay alan Mersin, ev sahipliğini yaptığı 17. Akdeniz Oyunları için kente kazandırılan modern tesisler sayesinde son 16 ayda 22 binden fazla sporcuyu ağırladı.


Tarihi ve turistik yerleriyle Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin, deniz ve güneş turizminin ardından spor turizminde de etkin olmaya başladı. 2013'te, 24 ülkeden 32 branşta sporcuları konuk eden kent, yaklaşık 500 milyon liraya mal olan 25 bin kişilik stadyum, Erdemli Atış Poligonu, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi, Bocce Tesisi, Olimpik Yüzme Havuzu gibi spor tesisleri sayesinde birçok yabancı milli takımın kamp için tercih ettiği yer haline geldi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, AA muhabirine, 17. Akdeniz Oyunları sayesinde sadece kent merkezinde mevcut olan 8 spor tesisinin modernleştirildiğini, 9 yeni tesis inşa edildiğini hatırlattı.


Yeni yapılan veya modernleştirilen tesis sayısının 40'ı bulduğunu vurgulayan Tarakçı, şöyle devam etti:


"Akdeniz Oyunları'nda spor adına bu tesisleri ve organizasyonları planlarken hedefimiz, 'Mersin'e nasıl tesisler kazandırırız?' oldu. Hedefimize ulaştık, büyük bir organizasyonu ilimizde gerçekleştirdik ve Türk spor tarihine altın harflerle yazılacak başarılar elde ettik. Daha da önemlisi, Akdeniz Oyunları sayesinde yeni tesislere kavuştuk. Herkes şunu merak ediyor, 'bu tesisler kullanılıyor mu?'. Evet, kullanılıyor, bu tesisler tüm halkımıza açık. Mersin'de Akdeniz Oyunları'ndan bu yana 16 ayda ulusal ve uluslararası 353 organizasyon gerçekleştirildi. Sadece bu organizasyonlara gelen sporcu sayısı 22 bin 850. İdarecisi, yönetici, antrenörü ve izleyenlerle bu rakam 35 bine ulaşır. Yani, 16 ayda 35 bin kişiyi Mersin'de misafir etmişiz. Bu insanlar, Mersin'in otellerinde kaldı, esnafından, köylüsünden alışveriş yaptı. Akdeniz Oyunları sürecinde ve sonrasında kazanan Mersin oldu."


- Milli sporcu sayısındaki artış


Son dönemde kentteki sporcu sayısının arttığına da dikkati çeken Tarakçı, "Milli takımlara kazandırılan sporcularımızı kayıt altına alıyoruz. Akdeniz Oyunları'ndan bu güne milli sporcu sayımız 168'e yükseldi. Son yıllarda spor alanında kentimizde yükselen trendimiz var ama tesislerin yapılmasından sonraki ivme çok daha hızlı" diye konuştu.


Kentin sportif anlamda Türkiye'de ilk 5'te yer aldığını kaydeden Tarakçı, spor turizminde "ben de varım" diyen Mersin'in, bu konuda daha da büyüyeceğini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön