26 / 04 / 2024

Akdeniz'de tehlikeli binalara yıkım kararı!

Akdeniz'de tehlikeli binalara yıkım kararı!

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde belediye ekipleri tarafından dezenfekte çalışmaları devam ederken;  yer yer sosyal sorunlara neden olan metruk binalar yıkılıyor.



Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde belediye koronavirüs salgınına karşı ilçede dezenfekte çalışmaları devam ederken; halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, görsel kirlilik oluşturan, yer yer sosyal sorunlara neden olan metruk binaların yıkımı devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi, Fen İşleri ekipleri tarafından Bahçe ve Hebilli mahallelerinde, tahliye edilen metruk 2 yapının yıkımı kontrollü olarak tamamlandı. Yıkım öncesinde çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, ardından ekipler, sahiplerin tarafından terk edilen yapıların yıkımını iş makineleri yardımıyla tamamlandı. Yıkım sonrasında ortaya çıkan moloz ve atıklar, kamyonlara yüklenip mahallelerden çıkarıldı.

Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, koronavirüs salgınında toplumsal hassasiyet nedeniyle, ilçe sınırları içerisinde yer alan metruk binalar hakkında yoğun şikâyetler aldıklarını sözlerine ekledi. Bu tür yapıların, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğundan bahseden Başkan Gültak, yasal süreçleri tamamlanan yapıların yıkımının en kısa sürede hayata geçirileceği belirtildi.

Başkan Gültak; "Koronavirüs salgınına karşı Akdeniz’de çok kapsamlı bir mücadele çalışması başlattık. Bir yandan ilçemiz genelinde dezenfekte çalışması yaparken, diğer yandan hastalık riski yarattığı için halk sağlığını tehdit eden, harabeye dönüşmüş yapıları da yıkıp buraları tamamen temizliyoruz. Zira insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, belediye olarak önceliklerimiz arasındadır. Kimi zaman toplumsal sorunlara da yol açan, kent estetiğini ve düzenini bozan, çevre kirliliği ve kötü görüntüye neden olan terk edilmiş yapıların yıkımına ara vermeden devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön