26 / 04 / 2024

Akfen Holding'in hisseleri işlem görmeye başladı

Akfen Holding'in hisseleri işlem görmeye başladı

Akfen Holding'in 5-7 Mayıs 2010 tarihleri arasında halka arz edilen hisseleri İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, hisselerin halka arzının ilk gününde İMKB işlem salonunda düzenlenen gong çalma töreninde yaptığı konuşmada, "Uzun, sarp, dikenli yollardan geçtik. Son anda bir engele takılmamıza rağmen biz bu kuruma, kurumsallaşmaya, İMKB'ye inanıyoruz" dedi.

Sermaye piyasalarının çıkardığı enstrümanları sonuna kadar kullanmayı seven bir kuruluş olduklarını dile getiren Akın, Akfen'in halka arzının da başarılı olacağı tahmininde bulundu.

Akın, "Taahhütlerimizi bir miktar yerine getirememiş gibi görünüyoruz ama en kısa sürede yatırımcı tabanımızı genişleteceğiz. Buna söz veriyorum" diye konuştu.

Geçen hafta cuma günü halka arzdan vazgeçme şansını, İMKB ve SPK'nın kendilerine verdiğini belirten Akın, kendilerinin buna rağmen halka açılmayı tercih ettiklerini, Borsa şirketlerinin sonunda hak ettiği yeri bulduğunu kaydetti.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da, 2010 yılının birçok olumsuzluklara rağmen Türkiye için çok olumlu geçtiğini söyledi.

Endeksin iyi performans göstermesine rağmen hala dünyanın en düşük fiyat-kazanç ortalamalarına sahip olduğunu kaydeden Erkan, Türk sermaye piyasaları için talep tarafında güzel sinyaller aldıklarını belirtti.

Erkan, yurt dışındaki olumsuz gelişmelerin zaman zaman süreçleri etkilediğine değinerek, "Uzun vadede baktığımızda Türkiye'ye olan talep canlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

"AKFEN" koduna sahip Akfen Holding hisseleri Borsa'daki ilk gününde 13,00-13,60 lira aralığında işlem görüyor.

-HALKA ARZIN AYRINTILARI-
Akfen Holding A.Ş, 10 Mayıs'ta, halka arz oranında değişiklik yaparak, halka arz edilecek nominal değerli payı 38,8 milyon liradan, 8 milyon liraya indirdiğini açıklamıştı.

İMKB Yönetim Kurulu, Akfen Holdingin 5-7 Mayıs 2010 tarihleri arasında halka arz edilen 8 milyon lira nominal değerli hisse senetlerinin, 14 Mayıs 2010 tarihinden itibaren halka arz fiyatı olan 12,50 lira fiyat baz alınarak "AKFEN" kodu ile Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlamasına karar verildiğini duyurmuştu.

Hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarı 5.000 olarak uygulanacak.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akfen vazgeçmedi borsada gong çaldı 

Akfen Holding'in 5-7 Mayıs 2010 tarihleri arasında halka arz edilen hisseleri, dün borsada işlem görmeye başladı.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, hisselerin işleme başlaması nedeniyle İMKB işlem salonunda düzenlenen gong çalma töreninde yaptığı konuşmada, “Uzun, sarp, dikenli yollardan geçtik. Son anda bir engele takılmamıza rağmen biz bu kuruma, kurumsallaşmaya, İMKB'ye inanıyoruz” dedi. Geçen hafta cuma günü halka arzdan vazgeçme şansını, İMKB ve SPK'nın kendilerine verdiğini belirten Akın, kendilerinin buna rağmen halka açılmayı tercih ettiklerini, borsa şirketlerinin sonunda hak ettiği yeri bulduğunu kaydetti.
Star


Geri Dön