28 / 03 / 2024

Akfen İnşaat'tan eğitime destek! Burhaniye Anadolu Lisesi 6 ayda tamamlanacak!

Akfen İnşaat'tan eğitime destek! Burhaniye Anadolu Lisesi 6 ayda tamamlanacak!

Cumhurbaşkanlığı’nın ‘Okullardan Yarınlara’ eğitime destek programına katılım gösteren Akfen İnşaat, Balıkesir Burhaniye Anadolu Lisesi’ni yıkıp yeniden inşa edecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Okullardan Yarınlara" eğitime destek programına bağışçı olarak katılım gösteren Akfen İnşaat ile Balıkesir Valiliği arasında protokol imzalandı.

Akfen İnşaat, protokol kapsamında Balıkesir Burhaniye'de deprem riski taşıması sebebiyle eğitim – öğretim yılı başında boşaltılan Burhaniye Anadolu Lisesi’ni yıkıp yeniden inşa edilecek.

Yeni eğitim-öğretim sezonuna yetiştirilmesi hedeflenen 16 derslikli okul, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın babasına ithafen Hasan Akın Anadolu Lisesi ismini taşıyacak. 

Akfen Holding, daha önce de Ankara’da Ülkü Akın Ortaokulu ve Düzce’de Hikmet Akın Ortaokulu olmak üzere 2 okulun daha inşaatını tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetine sunmuştu.

Akfen İnşaat tan eğitime destek! Burhaniye Anadolu Lisesi 6 ayda tamamlanacak!

6 AYDA YIKILIP YENİDEN YAPILACAK

Okulun yıkılıp yeniden inşa edilmesine ilişkin Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akfen İnşaat taraflarınca bugün Balıkesir Valilik binasında protokol imzalandı.

Törende açıklamalar yapan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, geçtiğimiz yıl içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine yapılan toplantıda Akfen Holding’in ilimize bir okul yapmasına yönelik taahhüdünün oluştuğunu söyledi. Şıldak, “Anadolu Lisemiz deprem nedeniyle risk taşıyan bir okulumuzdu. Burhaniye ilçemize 16 derslikli bir okul kazandırmış olacağız. Eğitim alanında çakılan her çivi geleceğe yönelik unutulmayacak önem taşımaktadır” diye konuştu.

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın da Balıkesir’in annesinin memleketi olduğunu dile getirerek “Böyle bir hayır işine vesile olmaktan dolayı mutluyuz. Valimiz, Kaymakamımız ve İl Müdürümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Bu bürokratik işler çok hızlı gerçekleşti. 6 aylık bir sürede tamamen yıkıp yeniden hayata geçireceğimiz okulu yeni eğitim – öğretim sezonuna yetiştireceğiz” dedi.

Akfen Holding 3 Şehir hastanesine 1,1 milyar dolar yatırdı!


Geri Dön