29 / 03 / 2024

AKG Gazbeton, Enver Fuarı’nın altıncı yılında altı proje ile yarışacak!

AKG Gazbeton, Enver Fuarı’nın altıncı yılında altı proje ile yarışacak!

İstanbul WOW Convention Center’daki Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarına katılmaya hazırlanan AKG Gazbeton, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün açtığı proje yarışmasına 6 yeni proje ile katılıyor.



Türkiye’nin en büyük yerli gazbeton üreticisi AKG Gazbeton, Ocak 2015’te bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na katılmaya hazırlanıyor.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı 14-17 Ocak tarihleri arasnda İstanbul WOW Convention Center’da düzenlenecek.


Geçtiğimiz yıl proje yarışmasında Kırıkkale İşletmesi ekibinin çalışmasıyla ödül alan AKG Gazbeton, bu yıl da Kırıkkale, Çorlu ve  İzmir  İşletmelerinin hazırladığı projelerle katılacak.


Bakanlığın enerji politikaları çerçevesinde; enerji verimliliğinin artırılması amacıyla başarılı projelere verilen ödüllere bu yıl AKG Gazbeton İşletmeleri toplam 6 proje ile başvurdu.


Endüstriyel işletmelerin uyguladığı enerji verimli ve çevreye duyarlı projelerin ve teknolojilerin ortaya çıkarılması, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışmaları (SENVER) adıyla düzenlenen yarışmada bu yıl “Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri (SEVAP)” ve “Enerji Verimli Endüstriyel Tesis (EVET)” olmak üzere iki ana gruptan oluşuyor.


15. kez düzenlenen yarışmada AKG Gazbeton İşletmeleri adına, Kırıkkale İşletmesi 4 proje ile, İzmir ve Çorlu İşletmeleri de birer proje olmak üzere toplam altı proje ile birincilik için mücadele edecekler.


Dört gün sürecek fuarda, plaket ve ödüller; ”Enerji Verimliliği Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenecek VI. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek törende verilecek.



Geri Dön