24 / 04 / 2024

Akhisarlı Köfteci Ramiz 15 ilde 65 restorana ulaştı

Akhisarlı Köfteci Ramiz 15 ilde 65 restorana ulaştı

Köfteci Ramiz, 'Her 100 franchise talebinden ancak bir ikisine olumlu yanıt verebiliyoruz. Türkiye'de 65'inci restoranı açtık' dedi



Köfteci Ramiz, 48'i franchise olmak üzere Türkiye'de 65'inci restoranını açarken, İstanbul'daki şube sayısı da 43'e ulaştı. Köfteci Ramiz Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Taşkınlar, Türkiye'nin 15 ilinde restoranları bulunduğunu belirterek, "Bizim derdimiz çok fazla dükkan açalım, çok fazla et işleyelim kaygısını değil. Her köşe başında olmak istemiyoruz. Marka zarar görmesin diye gerçekten çok seçici davranıyoruz. Müşterilerimiz Akhisar'da yapılan köfteden hangi tadı ve lezzeti alıyorlarsa Türkiye'nin her yerinde aynı tadı her zaman yakalamak zorundayız" dedi.
Bülent Taşkınlar, İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerden yoğun talep aldıklarını ifade ederek, "Derdimiz agresif büyüme değil. Ayağımız frende, elimiz de el freninde ama buna rağmen şimdiye kadar şubeleşme anlamında hızlı bir büyüme gösterdik. Gerçekten de çok fazla talep var markaya. Önemli noktalar olmadıktan sonra restoran açmak istemiyoruz. Ancak öyle merkezler var ki Ramiz Köfte burada olmazsa olmaz diyerek bizi ikna ediyorlar" diye konuştu. `Talep nerden geliyor' sorusuna Taşkınlar, "Türkiye'nin her tarafından gerçekten yoğun bir talep geliyor. Kars'ın Arpaçay ilçesinden tutun da Kastamonu'ya, Antakya'dan Urfa'da, Van'dan, Tatvan'a kadar yurdun her yanından talep var. Ayrıca bu talep sadece Türkiye ile sınırlı da değil.
Dünyanın çeşitli şehirlerinden de talep alıyoruz. Ve bunlar ciddi talepler. Fizibiliteleri yapılmış, kira konuları halledilmiş, mimari çizimleri yapılmış yatırımcısı ve finansmanı hazır talepler. İnanın 100 tane franchise talebinden belki bir, belki iki tanesini ancak kabul edebiliyoruz. Taleple ilgili hiç sıkıntımız yok. Önemli olan doğru noktada olmak" dedi.

`İsimden gurur duyuyoruz'
Taşkınlar, franchise taleplerine yönelik kriterlerin başında mağazayı açacak kişinin bizzat kendi işinin başında olması gerektiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
"Franchise olacak kişi kendisini köfteci gibi hissetmeli. Kartvizitinde köfteci yazabilmeli. Aksi halde olmaz. Bu kelimeden bırakın en küçük bir rahatsızlık duymak bir yana, büyük bir gururla ifade edebilmeli kendisini. Biz Köfteci Ramiz olarak anılmaktan büyük gurur duyuyoruz. Ben işletme mezunuyum. Diğer kardeşlerimin de ikisi hukukçu, biri mühendis ama hepimiz köfteciyiz."
Bülent Taşkınlar, Köfteci Ramiz restoranlarında kola, ayran dışında tüm servis edilen tüm ürünlerin Akhisar'da kendileri tarafından üretildiğine işaret ederek, şu bilgileri verdi: "Kendi pidemizi yapıyoruz. Zeytin işleme tesisleri kurduk, bir anlamda zeytinyağı üreticisi de olduk. Salamura turşu, zeytin, kurutulmuş domates, kapari üretiyoruz. Hatta zeytinyağından sabun üretimine bile başladık. Bunların hepsi son beş yılda oldu. Franchise geliştikçe ürün portföyümüz de artıyor.

Yurtdışından da talep geliyor
Bülent Taşkınlar, Köfteci Ramiz markasının uluslararası bir marka olması için çalıştıklarını ve yurtdışından da taleplerin arttığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Yurtdışından sürekli talep alıyoruz. Dış merkezlerle ilgili biz de sürekli araştırma içindeyiz. Özellikle de Ortadoğu'dan talepler var. Riyad, Tahran, Kuveyt bunların başında geliyor. Master franchise vermeyi düşünüyoruz. Bu konuda görüşmeler sürüyor. Üretimi orda yapmak kaydıyla bir anlaşma yapabiliriz. Bu üç şehir bizim için önemli. Riyad 8 milyon, Tahran 11 milyon nüfuslu ve damak tadları bize çok yakın. Bükreş gibi, Berlin, Köln, Paris ,Brüksel, Lyon, Londra gibi Türk nüfusunun yoğun olduğu Avrupa'da da talep var sürekli. Bizim için ülkeden çok şehir önemli."
Radikal


Geri Dön