19 / 04 / 2024

Akif Hamzaçebi: Kapalıçarşı son yıllarda can çekişiyor!

Akif Hamzaçebi: Kapalıçarşı son yıllarda can çekişiyor!

CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi, "3 bin 600 dükkanın olduğu bir çarşıdan söz ediyoruz. Ama bu çarşı son yıllarda can çekişiyor." ifadelerini kullandı...



Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkan Yardımcısı Suat Metin, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve CHP heyetiyle yaptıkları toplantıda, Tarihi Yarımada ve Kapalıçarşı esnafının sorunlarını aktardı.

Akif Hamzaçebi, İstanbul'un dünyanın en güzel şehri olduğunu, kente bu özelliği de Tarihi Yarımada'nın verdiğini söyledi. Hamzaçebi, "3 imparatorluğa başkent olmuş İstanbul, 3 imparatorluğun izlerini, mimari izlerini, kültürel eserlerini Tarihi Yarımada'da barındırmaktadır. Tarihi Yarımada, 1995 yılında bütünüyle sit alanı ilan edilmiştir. 1985 yılında Tarihi Yarımada'daki 4 bölge Birleşmiş Milletler tarafından korunması gerekli dünya kültür varlığı olarak tanımlanmış ve dünya kültür mirası listesine kaydedilmiştir" ifadelerini kullandı. 

Akif Hamzaçebi: Kapalıçarşı son yıllarda can çekişiyor!

"Kapalıçarşı son yıllarda can çekişiyor"

Anadolu Ajansı muhabirlerinden Zehra Melek Çat'ın haberine göre;  Kapalıçarşı'nın önemine işaret eden Hamzaçebi sözlerine şöyle devam etti; "3 bin 600 dükkanın olduğu bir çarşıdan söz ediyoruz. Ama bu çarşı son yıllarda can çekişiyor. 3 bin 600 dükkanın sık sık el değiştirdiği bir çarşıdan söz ediyoruz. Bu çarşı eskiden sadece kuyumcuların olduğu bir çarşıydı. Kuyumcular yeterli iş yapamadığı için esnaf dükkanı devretmiş. Bir çarşıda iş yerleri sürekli olarak el değiştiriyorsa işler iyi gitmiyor demektir. Esnafı dinledik, 'İşler nasıl?' diyorum, 'Kötü.' diyor."


Geri Dön