24 / 04 / 2024

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...



CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maket üzerinden konut satışı vaadiyle yapılan dolandırıcılık iddialarıyla ilgili hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Meclis araştırması istediklerini belirterek, tüm siyasi parti gruplarından önergelerine destek istedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'de yaklaşık 100 bin kişinin konut satışı vaadiyle dolandırıldığını belirten Akif Hamzaçebi, özellikle İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki nüfus artışının konut talebini arttırdığını dile getirdi.

Hamzaçebi, Esenyurt'taki konut projelerinden ev alan birçok vatandaşın mağdur olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlar, yıllardır dişlerinden, tırnaklarından artırdıkları paralarla maket üzerinden tanıtılan projelere para yatırmak suretiyle ev alma umuduna kapılmışlar ama uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen hala konutlarını alamadılar." şeklinde konuştu.

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun katıldığı tanıtım projelerinden birinin fotoğrafını da gösteren Vekil Hamzaçebi, "Bu proje 13 katlıdır ama ruhsatı 5 katlıdır. Belediye Başkanı burada poz verirken ruhsatı ise 5 katlı vermiş. Şu an bu 5 katın ruhsatı da iptal edilmiş, inşaat tamamlanmamıştır." dedi.

Hamzaçebi, söz konusu projede 450 mağdurun bulunduğunu söyleyerek, dönemin Ticaret Bakanlığının Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un gereklerini yerine getirmediğini söyledi.

Engelli bir çocuk annesinin, engelli ailelerine indirimli ev satma vaadiyle yaşadığı mağduriyetle ilgili de konuşan Hamzaçebi, "Bu şekildeki bir organize dolandırıcılığı vatandaşların bireysel hak arama yöntemiyle yargıda çözüme kavuşturmasının imkanı yoktur. Bu nedenle bir soru önergesini Ticaret Bakanlığına verdim. Ayrıca milletvekili arkadaşlarla bir Meclis Araştırma Önergesini de TBMM Başkanlığına verdik. Bunu partilerüstü bir konu olarak görüyorum ve tüm partilerin bu önergeye destek vermelerini diliyorum. Ayrıca konu örgütlü bir suç olduğu için bir dilekçeyi de önümüzdeki günlerde Mali Suçları Araştırma Kuruluna (MASAK) yollayacağım." şeklinde konuştu.

 

100 bin konut mağdurunun sorunu TBMM'de!


Geri Dön