24 / 04 / 2024

Akıllarda tek soru! Euro ne olacak? Euroda endişe devam ediyor!

Akıllarda tek soru! Euro ne olacak? Euroda endişe devam ediyor!

Emtia piyasalarında son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakın şekilde takip ediliyor. Altın ve döviz piyasası bu hafta hareketli günler yaşadı. Altın fiyatları sert bir şekilde düşerken dolar hızlı bir şekilde yükseldi peki euro ne oldu?



Emtia piyasaları bu hafta kritik zamanlardan geçti. Açıklanan veriler ve riskli rakamlar altın ve döviz piyasası üzerinde son derece etki yarattı. Herkesin gözü, kulağı ise ABD Merkez Bankası Fed tutanakları, ABD enflasyon rakamları ve tüm bunların yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti ekim ayı piyasa katılımcıları anketine yönelmişti.  Tüm dünyayı ilgilendiren sonuçlar ise geçtiğimiz hafta tek tek açıklandı. 

Altın fiyatları yeni haftaya düşüş ile başlarken, dolar ise hafta başından itibaren yükselişini devam ettirdi. Fed tutanaklarının açıklanması sonrası yatay seyir gösteren dolar kuru ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ise hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Altın fiyatlarında ise sert yaşanan düşüş devam etti.

Fed her toplantısında enflasyon rakamları ciddi şekilde düşene kadar faiz artırımlarına gideceğine yönelik açıklamalar gerçekleştirmişti. Bu hafta açıklanan enflasyon rakamları 40 senenin zirvesine gelirken,  Fed’in kasım ayında yapacağı faiz kararını da 75 baz artış olarak netleştirmiş görünüyor.

Gram altın bugün 1000 TL'den, dolar 18,68 TL'den işlem görüyor peki euroda son durum ne? Aklınızda Euro alma fikri varsa bu haberi okumalısınız… Son dakika euro/TL kuru 16 Ekim 2022…

Akıllarda tek soru! Euro ne olacak? Euroda endişe devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön