18 / 04 / 2024

Akıllı evlere talep artıyor!

Akıllı evlere talep artıyor!

İstenilen yer ve zamanda akıllı telefonlardan veya tabletlerden evinizi izleyebilmenizi sağlayan sistemler İstanbul Dünya Güvenlik Fuarı'nda ziyaretçilere tanıtılacak. Tayvan'ın güvenlik firmaları, İSAF Fuarı'na çıkarma yapacak.



Asya'nın teknoloji merkezi, zeka destekli akıllı güvenlik çözümleri üretmede dünya lideri olan Tayvan'ın güvenlik firmaları, İstanbul Fuar Merkezi'nde 19. kez düzenlenen İSAF Fuarı'na çıkarma yapacak. Kapsadığı sektörlerin yurt içindeki tek organizasyonu ve bölgenin en büyük etkinliği olan İSAF, 17-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. 


Tayvan'ın güvenlik sektörünün önde gelen şirketleri, "Toplam Güvenlik Çözümü ve Konfor" konsepti ile düzenlenecek olan İSAF Güvenlik Ticaret Fuarı'nda, İstenilen yer ve zamanda akıllı telefonlarınızdan veya tabletlerinizden evinizi izleyebilmenizi sağlayan Z-Wave Ev Kontrol Otomasyonu gibi dünya standardmdaki ödüllü son teknoloji ürün gruplarını görücüye çıkaracaklar. 

Tayvan güvenlik sektörünün önde gelen firmaları olan Advantech, Plustek, Planet Technology ve Engenius gibi markalar, ISAF'ta, en gelişmiş ürünlerini Türkiye pazarına tanıtıyor olacaklar. 


Araştırma şirketi Memoori'ye göre güvenlik ve emniyet sektörünün küresel değeri, 2014 yılına kıyasla yüzde 7.5'lik bir artışla 25 milyar ABD doları'na yükseldi. IP video ağları ve Asya'dan gelen daha yüksek talep önemli büyüme faktörleri olurken, Tayvan markalarının önemli avantajlara sahip olduğu ulaşım, perakendecilik, sağlık hizmetleri ve eğitim alanlarında da önemli fırsatlar bulunuyor. 


GÜVENLİĞİ ARTIRMANIN ÖNEMİ


Dünya giderek daha birbirine bağlantılı hale geldikçe veri güvenliği ve gizliliğinin niteliği de değişiklik gösteriyor. Hassas veriler içeren her sensör, aygıt ve bağlantı potansiyel bir risk taşıyor. Flevvlett Packard'a göre en yaygın kullanılan bağlantılı aygıtların yüzde 70'i hassas güvenlik noktaları içeriyor. 

En sonunda, her biri düzinelerce aktif sensörle ve milyonlarca satır kodla donatılmış olan arabalardan, kalp pillerine ve iklimlendirme ünitelerine kadar her şey dahil olmak üzere milyonlarca akıllı uç nokta olacak. Bu uç noktaların birçoğu ise bilgisayar korsanlarına hassas hale gelebilir. 


Ancak tam da bu noktada Tayvan'ın üstün teknolojisi, daha güvenli bir şekilde birbirine bağlı bir geleceğe katkıda bulunması uç noktaların sağlanması için devasa bir fırsat yatıyor. 


İCT konusunda güçlü yönlerini geliştiren Tayvan, ekonomik büyümesinin giderek artan önemdeki bir faktörü haline gelecek olan güvenlik ve emniyet sektöründeki pazar payını büyütmeye devam edecek. 


KATILIMCI FİRMALAR


1983 yılında kurulan Advantech, güvenilir yenilikçi tümleşik ve otomasyon ürünleri ve çözümleri sağlamada bir lider. Plustek Inc. dünya standartlarında görüntüleme ve izleme çözümleri sağlayıcılarından biri olarak itibar gören bir firma. 


Planet Technology Corporation ses ve video kullanımıyla yenilikçi IP çözümleri sunuyor. EnGenius ise İSAF Fuarı'nda, EWS Dağıtık Kablosuz Yönetim Çözümüyle görücüye çıkacak. 



Milat




Geri Dön