24 / 04 / 2024

Akıllı kentler hızlı bir şekilde artıyor!

Akıllı kentler hızlı bir şekilde artıyor!

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Dünya Akıllı Şehirler Fuarının düzenlediği gala yemeğinde akıllı kentler projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, "Gelişen teknoloji ve yoğunlaşan şehirleşme ile birlikte akıllı kentler, insanlar arasında hızlı bir şekilde artıyor." dedi.


Dünya Akıllı Şehirler Fuarının düzenlediği gala yemeğinde konuşan Baraçlı, şehir yöneticileri olarak sürekli çalışma azmi ve gayreti içerisinde olduklarını söyledi. 


Önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptıklarını belirten Baraçlı, şunları söyledi:


"Şehirler sürekli gelişiyor. Bu gelişme neticesinde 2025 yılına kadar tüm dünyada 40'ı aşkın, akıllı kent kurulacağı tahmin ediliyor. Hayat alanlarımız, geçtiğimiz yıllara göre daha hızlı bir şekilde gelişiyor. Biz de bu gelişmeye hızlı bir şekilde ayak uydurmak zorundayız. Biz şehir yöneticileri olarak, sürekli çalışma azmi ve gayreti içerisindeyiz. Şehirlerin olumsuz yönde gelişimini engelleyecek problemleri ortadan kaldırmaya yönelik çözümler üretirken, akıllı şehir konsepti ile farklı bir boyut katmak istiyoruz. Gelişen teknoloji ve yoğunlaşan şehirleşme ile birlikte akıllı kentler, insanlar arasında hızlı bir şekilde artıyor."


Hedefledikleri iki unsur olduğunu belirten Baraçlı, bunların temiz çevre ve dezavantajlı gruplar olduğunu sözlerine ekledi.


AA



Geri Dön