27 / 04 / 2024

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…



Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi  Ankara  Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlendi.  Kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşma yaptı.

Habertürk'ten Çimen Çetin'in haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde yaşanan Kanal İstanbul polemiği sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li belediye başkanları toplantıya katılmayacaklarını belirtti.

Türkiye Belediyeler Birliği ev sahipliğinde gerçekleşen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kongre'ye katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Kongre'de konuşma yapan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank ve son olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz aldı. Bakan Varank konuşmasında "İstanbul'a hizmet edenler her zaman hedefte olmuştur" ifadelerini kullandı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemine değinen Varank, "O dönemki hizmet anlayışı günümüzde devam etmiyor" ifadelerini kullandı. Bakan Kurum da Kanal İstanbul projesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde hayata geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra, kongreye öğle arası verildi. Öğleden sonra ise İstanbul, Ankara ve  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanlarının katılımıyla bir oturum düzenlenecekti.

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

4 SAYFALIK MEKTUP

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği'nin tavrının nezaketsiz olduğunu söylerken, Mustafa Varank ve Murat Kurum'a da tepkiliydi. Ekrem İmamoğlu açıklamasında, “Belediyelerin bütçesiyle bu arkadaşlarımız orada görev yapıyorlar. Bugün ne yazık ki nezaketsiz bir gün oldu. Burada bütün belediyeler var, görevlerini yapmak için atanmış bakanlar… Örneğin Sanayi ve Teknoloji Bakanı, yüksek teknoloji, girişim ve yazılımla ilgili konuşacak sandım. Teknoloji Bakanı son 5 yılda niçin 107 milyar dolar açık verdiklerini, ihracat ve ithalat rakamları arasındaki farkı açıklayacak, daha çok iş yapmamız gerekiyor demesini bekliyorduk” diye konuştu. "Teknoloji Bakanı ne alakası varsa bir su yolundan bahsetti" diyen İmamoğlu, "Peşinden Şehircilik Bakanı keza. Bütün bunlar yanlış ve katılmadığımız bir metot. Nezaketsiz bir gün yaşanmıştır. Biz Kanal İstanbul’u elbette tartışabiliriz. Kaldı ki ben defalarca davet edin, gelelim, sunum yapalım diye söyledik" dedi. Ekrem İmamoğlu, "Bugün benim için en kıymetli an kendilerine taleplerimi yinelediğim 4 sayfa mektubumu iletmiş olmam. 4 sayfalık mektubumu verdim" şeklinde konuştu.

3 Büyükşehir Belediye Başkanının katılacağı oturumun saat 14.00'te yapılması planlanırken, CHP'li belediye başkanları kongreden ayrıldı. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

 

Şahsiyeti olmayan şehrin aklı da olmaz!


Geri Dön