26 / 04 / 2024

Akıllı Şehirler Kongresi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!

Akıllı Şehirler Kongresi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinesinde gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!



Çalışmalarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplam 15 bin katılımcının ziyaret ettiği “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi”ne Smart City Road (Akıllı Şehir Yolu) kurgusunun masaya yatırıldığı ve akıllı şehir uygulamalarının tanıtıldığı stantla yerini aldı.  Büşükşehir Belediyesi'nin Standı, ziyaretçilerden de yoğun ilgi gördü.

Akıllı şehir nedir?

Akıllı Şehirler, yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar vasıtasıyla sınırlı kaynakların etkin kullanımı sayesinde gelecekte yaşanabilecek ihtiyaçlara çözümler sunan, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, insan hayatına değer katan ve yaşam kalitesini iyileştiren şehirler olarak nitelendirililiyor.

Belediyelerde akıllı teknolojiler

Belediye hizmetlerinin daha az maliyetle daha verimli biçimde gerçekleştirilmesine katkı sağlayan akıllı teknolojiler, belediyelerin vatandaşlara sundukları hizmetlerin daha etkin olmalarına imkân tanıyor.

 


Geri Dön