29 / 03 / 2024

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu projesi veli eğitimleri İstanbul'da tamamlandı!

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu projesi veli eğitimleri İstanbul'da tamamlandı!

Akıllı Yıldızlar’ın, İstanbul’da bu öğretim yılı uygulamaya geçilen okullarında eğitici ve öğrenci eğitimlerinin ardından veli eğitimleri de tamamlandı. Eğitimlerde enerji tasarrufu konusunda 800’e yakın veli bilgilendirildi.



Geçtiğimiz 17 Mart’ta bir basın toplantısıyla lansmanı yapılan Soyak’ın ilkokul öğrencilerini hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin ilk etabında okullardaki tanıtım toplantıları sonrasında, öğretmenlere yönelik eğitimlerin yer aldığı sürecin ardından bu hafta velilere yönelik eğitimler de tamamlandı.  İzmir  ve İstanbul’da 33 devlet okulunu kapsayan Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi’nin 4. Sınıf öğrenci velilerine yönelik eğitimleri, projenin İstanbul ayağında yer alan okullarda gerçekleştirildi.


 


Eğitici Eğitimlerinin ardından veliler için gerçekleştirilen eğitimler projenin bu öğretim yılında uygulamaya geçirildiği Küçükçekmece ve Başakşehir’deki ilkokullarda gerçekleştirildi. Bu okullar Altınşehir İlkokulu, Osman Zeki Üngör İlkokulu, Arif Nihat Asya İlkokulu, Toki Şehit Er Yılmaz Özdemir İlkokulu, Mustafa Kemal Paşa İlkokulu, Bahçeşehir Süleyman Demirel İlkokulu, Hacı Avni Osman Gül İlkokulu, Mahmut Şevket Zırh İlkokulu, Toki Osmangazi ilkokulu ve Nurettin Topçu İlkokulu.


 


Bilgi Üniversitesi’yle birlikte hazırlanan içerikler doğrultusunda tüm okulların 4. Sınıf öğretmenleri öğrencilerinin ailelerini de enerji tasarrufu konusunda bilgilendirdi. 21 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen eğitimlere 10 okuldan yaklaşık 800 veli katıldı. Veliler hem kendilerinin eğitim almasından hem de çocuklarının enerji tasarrufu konusunda eğitim almalarından son derece mutlu olduklarını dile getirdiler.


 


Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk de daha iyi bir gelecek için sürdürülebilirliğe katkıda bulunmanın kendileri için odak noktası olduğunu belirterek, “Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi içeriğini ülke meselesi olarak görüyoruz. Türkiye olarak 45 milyar dolara yakın enerji ithal ediyoruz. Cari açığımız ise 65 milyar dolar. Eğer enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanırsak, üretim ve tüketimimizi de dengeleyebilirsek ülkemiz için de çok büyük bir adım atarız. Bu adım da ancak insan davranışını değiştirerek olur” dedi.  


Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi 2014-2016 yılları arasında İstanbul ve İzmir’de 33 devlet okulunda hayata geçirilecek. Projenin amacı 4. sınıflarda Fen ve Teknoloji ders müfredatına paralel olarak işlenecek konularla ilkokul öğrencileriyle, bu öğrencilerin öğretmen ve velilerinde enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı ve sürdürülebilir yaşam için önemi konularda farkındalık yaratmak. Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nde 250 öğretmen 4000 saat boyunca bilgilenip enerji öğretmeni olarak görev alacak. Proje okullarındaki yaklaşık 10.000 4. sınıf öğrencisi ise yaklaşık 100.000 saat boyunca enerji tasarrufu konusunda eğitim alacak. Projede aynı zamanda 10.000 veliye de toplamda 20.000 saat seminer verilecek. Projenin gerçekleşeceği okullarda öğrenim gören toplam 45.000 öğrenci de farklı zaman dilimlerinde en az 3 saat boyunca enerji şenliklerine katılacak. Böylece 135.000 saat boyunca enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirme gerçekleştirilecek.

 

Projede, aynı adı taşıyan web sitesi vasıtasıyla tüm Türkiye’deki çocuklara enerji tasarrufu ve sürdürülebilir yaşamın önemini aktaran mesajlarla da ulaşacak. Böylece Akıllı Yıldızlar’ın web içerikleriyle de tüm Türkiye’de toplamda yaklaşık 50.000 öğrenciye ulaşarak, proje sonunda 150.000 saatlik bilinçlendirme hedefleniyor.

 

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi’nde belirlenen okullardan öğretmenler; akademisyen ve konularında uzman eğitmenlerce hazırlanmış 2 günlük eğitici eğitimine katılacaklar. Eğitici eğitimini tamamlayan öğretmenler sınıflarındaki çocuklara enerji, enerjinin verimli kullanımı ve tasarrufu konularında eğitim verecek, velileri için seminerler düzenleyecek, okuldaki diğer çocuklar ve onların velilerinde farkındalık yaratmak üzere okullarda çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği Enerji Günleri düzenleyecekler. Eğitime katılan çocuklar öğretmenlerinin gözetimi ve yönlendirmesinde enerji tasarrufu konusunda alınabilecek önlemleri gözlemleyerek çözüm önerileri geliştirecek ve bunları arkadaşları ve aileleriyle paylaşacaklar.



Geri Dön