19 / 04 / 2024

Soyak Akıllı Yıldızlar projesiyle enerji tasarrufu bilinci aşılıyor!

Soyak Akıllı Yıldızlar projesiyle enerji tasarrufu bilinci aşılıyor!

Soyak enerji tasarrufu bilinci aşılıyor. Proje 33 devlet okulunu kapsıyor Soyak'ın ilkokul öğrencilerinde enerji tasarrufu bilincini arttırmayı hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nin ilk yılı tamamlandı.



Proje kapsamında 17 okulda toplam 23 bin 800 öğrenciye, 490 eğitimciye ve 6 bin 300 veliye ulaşılarak toplamda 105 bin saat bilinçlendirme yapıldı. 30 Soyak Gönüllüsü de eğitimler sırasında 700 saat gönüllülük hizmeti verdi. 



Proje, CSR Europe tarafından "Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümü Büyük Ödülü" ve KSS Türkiye tarafından da "Çevre Alanında Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Çözümü Ödülü'nün sahibi oldu. Projenin toplam hedef! kapsamında 50 bin kişiye ulaşarak 150 bin saat bilinçlendirme ve yüzde 10 seviyesinde öğrencilerin bilgisinde pozitif değişim bulunuyordu. Rakamsal değerlere de bakıldığında proje ilk yılında hedefi yüzde 40 aşmış görünüyor. 



'Enerji Dostu'


Okul Eğitime katılan 4. sınıf öğrencileri. eğitimlerin tamamlanmasının ardından öğrendiklerini okullarındaki diğer öğrencilerle de paylaşmak ve farkmdalık yaratmak üzere Enerji Günlerinde buluştu. 4 gün süren Enerji Günleri'nin yapıldığı okullara 'Enerji Dostu Okul' sertifikası verildi, tüm öğretmenlere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Soyak Holding CEO'su Dr. Emre Çamlıbel imzalı "teşekkür belgeleri" takdim edildi. 



İstanbul'daki 17 okulda gerçekleştirilen Enerji Günleri etkinliklerinde, öğrenciler, atık malzemelerden yaptıkları çeşitli objelerin yer aldığı sergiler açarak, yine atık malzemelerden yaptıkları elbiselerle defileler gerçekleştirdiler. Ayrıca bir öğrenci atık malzemelerden yaptığı bir çantayı, Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk'e hediye etti. Akıllı Yıldızlar Projesi için Soyak Holding çalışanlarından oluşan gönüllüler takımı da Enerji Günleri'ne katıldı. Enerji Günleri'ne katılan Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, tüm öğrencilerin birer 'Akıllı Yıldız' olmasını istediklerini vurgulayarak, öğrencilerden 'enerjiyi tasarruflu kullanma ve başkalarının da sorumluluk almalarını sağlama' sözünü aldı. Çelenk, projenin uygulandığı okullarda yapılan ölçme-değerlendirme çalışmaları sonucunda, öğrencilerde enerji tasarrufu konusunda yüzde 16 oranında bilinç artışı tespit edildiğini belirterek, "Bu rakam. ne kadar doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı" dedi. 



Proje 33 devlet okulunu kapsıyor...

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi, 2014-2016 yılları arasında istanbul ve İzmir'de 33 devlet okulunda yürütülüyor. Proje ortakları arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Bilgi Üniversitesi'nin yer aldığı projenin amacı, 4. sınıflarda Fen ve Teknoloji ders müfredatına paralel olarak işlenecek konularla ilkokul öğrencilerinde, bu öğrencilerin öğretmen ve velilerinde enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı ve sürdürülebilir yaşam için önemi konularında farkmdalık yaratmak. Proje, aynı adı taşıyan web sitesi (www.akilliyildizlar.com) yoluyla tüm Türkiye'deki çocuklara enerji tasarrufu ve sürdürülebilir yaşamın önemini aktaran mesajlarla da ulaşıyor. Tasarım ve uygulamaları Soyak tarafından gerçekleştirilen "Enerji Köşeleri"nin açılışları okullarda gerçekleştiriliyor.Enerji Köşeleri'nde; öğrencilerin uygulamalı olarak öğrenebileceği aydınlatma yöntemlerinden akkor ampuller ve LED ile aydınlatma, rüzgar türbini ve güneş paneliyle elektrik üretimi, karbondioksit sensörü, otobüsaraba-bisiklet kullanımı, aydınlatma sensörü, ısı yalıtımı, doğal ışıktık, enerji verimli camlar ve küresel ısınma konularındaki maketlerle birlikte, temel mesajları içeren görseller bulunuyor. 


Dünya


Geri Dön