29 / 03 / 2024

Akın Üstündağ'dan Büyükşehir Belediyesi Kanunu için 5 teklif!

Akın Üstündağ'dan Büyükşehir Belediyesi Kanunu için 5 teklif!

Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5 ayrı kanun teklifi verdi. Kanun tekliflerinin tümü 25 Mayıs'ta İçişleri Komisyonu'na gönderildi..



Akın Üstündağ dan Büyükşehir Belediyesi Kanunu için 5 teklif!


Akın Üstündağ, Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5 ayrı kanun teklifi verdi. Kanun tekliflerinin tümü 25 Mayıs'ta İçişleri Komisyonu'na gönderildi.


1.  Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklif ile, büyükşehir belediyelerine, büyükşehir belediye sınırları içerisinde belediye meclis kararı ile kamuya ait alanlarda arkeolojik kazılar yapma, yaptırma ve bu kazılara ayni ve nakdi yardım yaparak kazı alanında kullanılacak içme ve kullanma suyunu indirimli veya ücretsiz olarak sağlayabilme yetkisi verilmesi öngörülüyor.


Teklifin tam metni için tıklayınız.


2.  Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklif ile, büyükşehir belediyelerinde belediye sınırlarının kesinleşmesinde büyükşehir belediye meclislerine yetki verilmesi öngörülüyor.


Teklifin tam metni için tıklayınız.


3. Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklif ile, büyükşehir belediye meclisine ilçe belediyelerinden gelen imara ilişkin kararların etkilediği alan ve inceleme hacmi açısından daha uzun bir süreç alacağının ilgili imar komisyonu tarafından tespit edilmesi durumunda inceleme süresinin en fazla üç ay daha uzatılabilmesi öngörülüyor.


Teklifin tam metni için tıklayınız.


4. Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklif ile, büyükşehir belediyelerinin ilçe belediyelerinin imar uygulamalarını denetleme yetkisinin, imar planı onama yetkisi ile sınırlandırılması amaçlanıyor.


Teklifin tam metni için tıklayınız.


5. Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklif ile büyükşehir ve ilçe belediyelerinin görev ve sorumluluklarında değişikliğe gidilerek, belediyelere belirli ölçütler dâhilinde ilçe belediyeleri ile kırsal niteliği devam eden yerleşim alanlarının nazım imar planları, parselasyon planları, imar ıslah planları ve uygulama imar planlarını aynen veya değiştirerek kabul ya da ret etme yetkisi tanınması ve belirli şartlar dâhilinde bu planların büyükşehir belediyelerince yaptırılması öngörülüyor.


Teklifin tam metni için tıklayınız.







Geri Dön