25 / 04 / 2024

2005 yılında Büyükşehir, Formula 1 için 50 trilyon harcamış!

2005 yılında Büyükşehir, Formula 1 için 50 trilyon harcamış!

2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurtköy'de yapılacak ''Formula 1'' yarışları için toplam 50 trilyon lira para harcamış. Yol çalışmalarına 250 bin ton asfalt kullanan belediye, 15 bin de ağaç dikmiş.



2005 yılında Büyükşehir, Formula 1 için 50 trilyon harcamış!


Büyükşehir, Formula 1 için 50 trilyon harcadı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Formula-1 alanına ve yol güzergahına 250 bin ton asfalt kullandı, bölgede 250 bin metrekarelik yeşil alan oluşturuldu, 15 bin ağaç dikildi


ZEKERİYA GÜLÜN/İSTANBUL


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ''Formula 1'' yarışları için toplam 50 trilyon lira harcadı. Büyükşehir Belediyesi, hem İzmit hem de İstanbul yönünden E5, TEM ve Sahil Yolu'nu kullanarak ''Formula 1'' pistine gelecek yarış severler için 24 km uzunluğunda yol çalışması yaptı. Çift yönlü ve 3 şeritli bu yolun 13.5 km'lik bölümü yeniden yapıldı. Yol çalışmalarında toplam 250 bin ton asfalt kullanıldı. 


250 bin metrekare yeşillendirildi


   24 km'lik yolun tüm aydınlatma, levhalandırma, çizgilendirme ve yeşillendirme işlerini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de, yarışların yapılacağı bölgede ve yol güzergahında, 250 bin metrekarelik alanı yeşillendirdi, 15 bin ağaç dikildi. Ayrıca, Formula 1 yarışlarını izlemek için gelecek vatandaşların biletlerine göre, hangi yönde hareket edecekleri de, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından belirlenecek.


Belediye, deprem ölçümü için cihaz alacak


   Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, zemin hareketlerini ölçen deney sistemi ile beş sismograflı ölçün sistemi satın alacak.

   Açık usulle yapılacak her iki ihale de, 16 Ağustos Salı günü, Merter'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu'nda gerçekleştirecek. Araç Gereç Satın Alma Müdürlüğü'nün yapacağı alımlar kapsamında, 1 adet yüzey dalgalarının spektral analizi için deney sistemi, 1 adet kuyu içi PS logging yöntemi ile derinlikte sismik dalga hızlarının ölçülmesi için deney sistemi temin edilecek. Ayrıca, 1 takım mikrotremor noktasal ve ağ ölçümleri yapmak için beş sismograflı ölçüm sistemi satın alınacak.


(2005 yılında Reşat Altın 153 liraya satılıyormuş.)


Yeni Şafak 10 Ağustos 2005



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön