20 / 04 / 2024

Akiş Gayrimenkul 220 milyon dolara Akbatı'yı geliştirdi

Akiş Gayrimenkul 220 milyon dolara Akbatı'yı geliştirdi

Akkoza projesinde Corio'nun hisselerini devretmesinin ardından Akiş, alışveriş merkezi projesinin üstüne rezidansları ekleyerek Akbatı'yı geliştirdi



Akkök Şirketler Grubu bünyesindeki Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş, Bahçeşehir'de devam eden Akkoza projesinde Hollandalı Corio'nun hisselerini devretmesinin ardından proje içindeki alışveriş merkezi projesinde değişikliğe gitti. Akiş Gayrimenkul, alışveriş merkezinin üstüne rezidans da ekleyerek Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezini geliştirdi. Akkoza ve Akasya ortaklıklarından sonra Akiş Gayrimenkul'ün yüzde 100 hissesine sahip olduğu ilk gayrimenkul yatırımı olma özelliği taşıyan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 348 rezidans, yaşam alanları ve AVM'den oluşuyor. Projede 67 ile 571 metrekare arasında değişen rezidanslar 186 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

En pahalı daire 1.8 milyon TL
2011 yılında teslim edilmesi planlanan projedeki 571 metrekarelik en büyük rezidansın fiyatı ise 1 milyon 850 bin TL olarak açıklandı. Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akiş Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök, Akkök Grubu'nun 2005 yılında belirlediği yeni stratejik vizyon kapsamında gayrimenkul sektörünü 5 ana iş kolundan biri olarak benimsediğini kaydetti. Akiş Genel Müdürü Gökşin Durusoy projenin yatırım maliyetinin 220 milyon dolar olduğunu söyledi. Durusoy 2006 yılında Bahçeşehir belediyesinden satın aldıkları arsanın maliyetinin ise 22 milyon TL olduğunu açıkladı. Durusoy, AVM hariç rezidansların satışından 125 milyon TL satış geliri hedeflediklerini söyledi.

Tavanlar 3.5 metre, terasta lavantalar var
Akiş Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Müdürü Alize Dinçkök Eyüboğlu ise . Dairelerin 3.5 metre tavan yüksekliğine sahip olduğunu belirterek, "Bir yandan yemyeşil bir bahçe içerisinde, lavanta kokuları eşliğinde yürüyüş yapma; doğayla barışık, huzurlu ve keyifli bir yaşam sürme fırsatı bulacaklar. Diğer yandan kendilerine, konfor ve güvenlikleri için her detayın önceden düşünüldüğü bir ortam sunuyoruz" dedi.

Akbatı'da en pahalı daire 1.8 milyon TL
Yatırım tutarı 220 milyon dolar
Rezidans sayısı 348
Daire büyüklükleri 67-571 metrekare
Daire fiyat aralığı 186 bin - 1 milyon 850 bin TL
Sabah Emlak

 


Geri Dön