20 / 04 / 2024

Akiş GYO 2021'de 237.9 milyon TL net kar elde etti!

Akiş GYO 2021'de 237.9 milyon TL net kar elde etti!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy net karları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Özellikle dördüncü çeyrekte salt kira gelirlerimiz 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 82.8 artış gösterdi" şeklinde konuştu. 



Akkök Holding'in gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2021 yılı finansal sonuçlarını resmen duyurdu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs kaynaklı kısıtlamaların ve AVM'lerin kısmen kapalı kalmayı sürdürdüğü 2021'in ilk yarısından sonra, Temmuz- Aralık 2021 tarihlerinde söz konusu kısıtlamaların son bulduğu ve sık sık gündeme gelen sektörde 'revenge shopping' şeklinde adlandırılan ve insanların fiziksel alışveriş yapmaya duyduğu özlemi gidermiş olduğu bir dönem oldu.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, bu dönemde kurdaki hareketliliğe rağmen Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın AVM'lerde metrekare başına cirolarda ortalamada yüzde 77 mertebesinde artış görüldü. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, ayrıca şirketin yüzde 100 sahibi olduğu Akbatı AVM ve Akasya AVM'de yüzde 94 ve yüzde 98 gibi geçmişten gelen doluluk oranları korunmaya devam ederken, her geçen gün ivmelenen ziyaretçi sayısı da Akiş GYO'nun performansına olumlu olarak yansıdı. Böylelikle Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2021'de 237.9 milyon Türk Lirası net kâr elde etmiş oldu.

Akiş GYO 2021 de 237.9 milyon TL net kar elde etti!

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE CİRO REKORLARI KIRILDI

Akiş GYO'nun 2021 yılı finansal sonuçları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, "Özellikle ana iş kolumuz olan ticari gayrimenkullerimizdeki kiracılarımızın içinde bulunduğu perakende sektöründe yapısal değişikliklerin yaşandığı bir ortamda, şirket olarak güçlü kurumsal yapımız ve stratejik planlamamızla yılı finansal, operasyonel ve sürdürülebilirlik anlamında başarılı bir şekilde tamamladık" şeklinde konuştu.

Gökşin Durusoy, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "AVM'lerimizde vizyoner bakış açısıyla, global trendleri de göz önüne alarak farklılaşma çalışmalarını hayata geçirmeye devam ediyoruz. Alışveriş merkezlerimizin çekim ve deneyim merkezi olması, oldukça yüksek doluluk oranlarıyla birleşince hem kiracılarımız hem de ziyaretçilerimiz tarafından olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu sebeple yılın ikinci yarısında her iki alışveriş merkezimizde tarihsel ciro rekorları kırılması bizim açımızdan sürpriz olmadı."

Akiş GYO 2021 de 237.9 milyon TL net kar elde etti!

“2022 YILINDA ÖNCELİĞİMİZ DİJİTALLEŞME OLACAK”

Yaptığı açıklamada İstanbul Anadolu Yakası Bağdat Caddesi'nde yer alan Erenköy binasının Boyner markası adı altında Eylül 2021 itibariyle faaliyete geçmesiyle birlikte söz konusu kira gelirlerinin arttığını dile getiren Gökşin Durusoy sözlerini şu şekilde tamamladı: "2022 yılı da şirketimiz açısından güzel başladı. Özellikle Akasya tarafında Beymen ve LCW mağazalarının planlı büyümeleri ve yenilenen kiracı karmamızla hem doluluk oranlarımızı yüzde 97-98 mertebesine çıkaracağız hem de ziyaretçilerimize daha deneyim odaklı alanlar yaratacağız. Caddebostan ve Beykoz projelerinde ise ruhsat ve imar durumu kaynaklı olumlu gelişmeler var. Bunları da gelişme oldukça kamuoyu ile paylaşıyoruz. 2022 yılında önceliğimiz yine borç azaltmak ve dijitalleşme olacak. Ayrıca 2022 yılında Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacak olmamız, yatırımcı tabanımızı genişletmek açısından da faydalı olacak.” 

Akiş GYO 2021'de ne kadarlık hasılat elde etti?

 


Geri Dön