26 / 04 / 2024

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...



Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 4’üncü ünitesinde türbin bölümü binasının temel plakasının beton dökme işlemi başladı. Maksimum dayanıklılığın elde edilmesi için temel plakası 17 bin 500 metreküp beton ve 3 bin 500 ton inşaat demiri ile güçlendirilecek ve plakanın yüksekliği 7 metre olacak.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali türbin tesisinin kurulacağı binanın temel plakası, 'ano' denilen 12 bölümden oluşuyor. İşlemler sırasında ilk anoya 680 metreküp beton dökülecek, ardından da turbo jeneratör tesisi soğutma sisteminin bir parçası olan 3 metre çapındaki geniş boru hatlarından kurulumu yapılacak.

Beton dökme işlemine başlamadan önce, 38 bin metreküp beton hacimli temelin beton tabanının oluşturulmasını, su yalıtımının kurulumunu ve temel levhanın güçlendirilmesini kapsayan, çukurun hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar yapıldı. Beton dökme işleminde iki vardiya olarak çalışan toplam 450 işçi ve uzman yer alıyor. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön