23 / 04 / 2024

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…



Aralık 2021 yılının sonunda deniz yolu ile Akkuyu NGS inşaat sahasına teslim edilen reaktör basınç kabı, kurulumdan hemen önce bazı denetimlerden geçtiği geçici ekipman depolama alanından kurulum sahasına taşınma sağlandı. Reaktör kabı, Liebherr LR 13000 paletli vinç kullanılıp reaktör şaftındaki yerine monte edildi. Kurulum işlemleri, yaklaşık altı saat sürdü.

"ÇALIŞMALAR PLANLANAN ŞEKİLDE SÜRÜYOR"

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, Akkuyu NGS'de gerçekleştirilen çalışmaların planlanan şekli ile sürdüğünü ifade ederek, "ikinci ünitenin reaktör kabının montajı sahada senenin en önemli olaylarından birini oluyor. Montaj ekibinin ve kaldırma ekipmanı operatörlerinin kusursuz şekildeki çalışmasına dikkati çekmek isterim. Kabın montajı adeta bir cerrah hassasiyeti gerektiriyor. Çünkü izin verilmiş olan azami yatay sapma milimetrenin onda birini geçemez. İkinci ünitenin reaktör basınç kabının montajının başarı ile tamamlanması dolayışı ile tüm montaj ekibini, vinç operatörlerini ve diğer uzmanları kutlamaktayım" ifadelerini kullandı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali nde yeni adım


Geri Dön