29 / 03 / 2024

Akkuyu NGS

Akkuyu NGS

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu NGS kapılarını ilk kez açtı!

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi olan ve yapımına devam edilen Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali ilk kez kapılarını açtı..

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

TAEK Akkuyu NGS'ye inşaat lisansı verdi!

TAEK, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) birinci ünitesi inşası için "İnşaat Lisansı" verdi..

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatı 2018'de başlayacak!

Akkuyu Nükleer AŞ'nin Hukuki ve Kurumsal İlişkiler Direktörü İlya Smirnov, "Rosatom, Akkuyu NGS’de inşaat aşamasının 2018’de başlamasını öngörüyor." dedi.

Nükleer tesis projelerinde ön izin süresi uzatıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yönetmelikte değişiklik yaptı. Nükleer tesis projelerinde orman ön izni idarenin istediği kadar uzatabilecek.

Akkuyu NGS'nin liman işi için 9 firma yarışacak!

Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nin 800 milyon dolarlık liman ihalesine firmadan teklif geldi. İhalede üçüncü köprü, yeni havalimanı gibi projelerin müteahhitleri yarışacak. İhaleye 9 firma teklif verdi.

Akkuyu NGS'de sıra imar planında!

Akkuyu Çevresel inşatına başlanabilmesi için gereken imar planı izninin ÇED raporu onaylanan Akkuyu NGS projesinde liman inşaatının başlayabilmesi için gereken imar planı izninin de bu ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çıkması öngörülüyor.

Akkuyu NGS'de sıra imar planında!

Akkuyu NGS'de sıra imar planında. ÇED raporu onaylanan Akkuyu NGS projesinde liman inşaatının başlayabilmesi için gereken imar planı izninin de bu ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çıkması öngörülüyor

Nükleer karşıtlarından Akkuyu NGS ÇED Raporu'na itiraz geldi!

Mersin Nükleer Karşıtı Platform ( NKP ) üyeleri, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek nükleer güç santralinin ÇED (çevresel etki değerlendirmesi) raporuna ilişkin itirazda bulundu.

Akkuyu NGS için teknik destek alınacak firma belli oldu!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ( TAEK ), UJV Rez AŞ' den, Akkuyu Nükleer Santrali inşaat lisansı başvuru belgelerinin değerlendirilmesine ilişkin teknik destek hizmeti alınacağını bildirdi...

Akkuyu NGS'nin gözü stratejik yatırım kararında!

Akkuyu NGS A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, ÇED olumlu kararını bu yılın ilk yarısında çıkmasını beklediklerini, bu durumda iş takviminde çok da geri kalınmayacağını belirtti...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali 'nin 38 yıllık yer lisansı güncellendi!

Yer lisansının güncellenmesiyle, santral alanının düzenlenmesi, yol, su, elektrik gibi altyapı çalışmaları, liman ve reaktör dışındaki konut ağırlıklı yaşam alanlarının yapımı için gerekli şartlardan biri tamamlanmış oldu.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 9 şiddetinde depreme dayanıklı olacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdürü Aleksander Superfin, "Alınacak ek tedbirler maliyetleri artıracak ancak santral 9 şiddetinde bir depreme dayanıklı olarak inşa edilecek" diye konuştu...

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…

Elektrikte yeni zam beklentisi! Faturalar kabaracak!

Elektrik maliyetlerine önümüzdeki sene bir de Akkuyu NGS’nin garanti yükü eklenecek. Akkuyu’nun pahalı elektriğinin faturalarda zam olarak görüleceği belirtiliyor...

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Akkuyu NGS'nin inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat Bölümü Müdürü Denis Sezemin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanında birinci ve ikinci ünitesinin yapımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Denis Sezemin,"Akkuyu NGS'nin inşası planlanan ve onaylanan takvime göre hızla devam ediyor" dedi...

Sergey Butskikh Akkuyu NGS'nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh santralin inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Anastasia Zoteeva: Akkuyu inşaatın temposunu yüksek seviyede tutacağız!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Zoteeva geçen yıl ağustosta Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ikinci güç ünitesinin inşaat lisansını aldıklarını belirtti...

Akkuyu NGS'nin ikinci ünitesinin inşaatı başlıyor!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva "Birkaç ay içinde ikinci ünitenin temeline beton dökmeye başlamayı düşünüyoruz. Şu anda, ünitede hazırlık çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.

Akkuyu NGS'de 3 yeni beton tesisi kurulacak!

Akkuyu NGS'de mobilizasyon ve iş kalemleri için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması için 3 yeni beton tesisinin kurulması planlanıyor.

Akkuyu NGS kapılarını ilk kez açtı!

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi olan ve yapımına devam edilen Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali ilk kez kapılarını açtı..

Akkuyu NGS'nin temel betonu tamamlanıyor!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Yuriy Galanchuk yaptığı açıklamada, "Takvimimize göre temmuz başlarında santralin temel betonu tamamlanacak ardından üst yapı tesislerini kurmaya başlayacağız" dedi.

Yatırımcı bulunmazsa Akkuyu NGS'yi Rosatom tamamlar!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yüzde 49'luk hisse satışına ilişkin olarak, "Eğer yatırımcı bulunamazsa, o zaman projeyi Rosatom şirketi tamamlar." dedi.

TAEK Akkuyu NGS'ye inşaat lisansı verdi!

TAEK, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) birinci ünitesi inşası için "İnşaat Lisansı" verdi..

Akkuyu NGS Haberi

Akkuyu NGS

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 4’üncü ünitesinde türbin bölümü binasının temel plakasının beton dökme işlemi başladı. Maksimum dayanıklılığın elde edilmesi için temel plakası 17 bin 500 metreküp beton ve 3 bin 500 ton inşaat demiri ile güçlendirilecek ve plakanın yüksekliği 7 metre olacak.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali türbin tesisinin kurulacağı binanın temel plakası, 'ano' denilen 12 bölümden oluşuyor. İşlemler sırasında ilk anoya 680 metreküp beton dökülecek, ardından da turbo jeneratör tesisi soğutma sisteminin bir parçası olan 3 metre çapındaki geniş boru hatlarından kurulumu yapılacak.

Beton dökme işlemine başlamadan önce, 38 bin metreküp beton hacimli temelin beton tabanının oluşturulmasını, su yalıtımının kurulumunu ve temel levhanın güçlendirilmesini kapsayan, çukurun hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar yapıldı. Beton dökme işleminde iki vardiya olarak çalışan toplam 450 işçi...