25 / 04 / 2024

AKM inşaatında yaralanan işçiden suç duyurusu!

AKM inşaatında yaralanan işçiden suç duyurusu!

Atatürk Kültür Merkezi inşaatında gece vardiyasında beton kalıpçısı olarak çalışan 32 yaşındaki Mehmet Alaca, beton sepette bulunduğu sırada kule vinç halatının kopması sonucu 32 metreden demirlerin üzerine düştü. 



Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi inşaatında vinç halatının kopmasıyla 32 metre yükseklikten düşerek yerde duran demirlere saplanan işçi Mehmet Alaca, inşaat sahipleri Fettah Tamince ve Naci Topsakal hakkında delilleri yok ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Taksim’deki yeni Atatürk Kültür Merkezi inşaatında, Sözcü Gazetesi yazarı Ümit Türk'ün haberine göre, bir ay içinde üç işçi inşaatta meydana gelen çeşitli kazalarda sebebiyle yaralandı.

İlk olay 18 Kasım’da inşaat kalıbının Cengiz Bozkurt isimli işçinin üzerine düşmesi sonucu meydana geldi.

İkincisi olay ise 26 Kasım’da ismi öğrenilemeyen bir işçinin yüksekten düşmesi sonucu yaşandı. 

Üçüncü kaza ise 15 Aralık’ta yaşandı. Gece vardiyasında beton kalıpçısı olarak çalışan 32 yaşındaki Mehmet Alaca, henüz bilinmeyen bir nedenle beton sepette bulunduğu sırada kule vinç halatının kopması sonucu 32 metreden demirlerin üzerine düştü. 

Vücudunun bir kısmı yerdeki demirlere saplanan Alaca, itfaiyenin yardımıyla kurtarılarak hastaneye götürüldü. Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi acil cerrahi bölümünde tedavisi devam eden Alaca’nın vücudunda kırık ve ezikler oluştu.

‘ZİYARETE GELEN OLMADI’

Mehmet Alaca’nın eşyalarını almak için şantiyeye gittiğini ancak oradaki görevlilerin kendisini kovduğunu söyleyen ağabeyi Ömer Alaca, şu ana kadar hiçbir şirket yetkilisinin kendilerini ziyaret etmediğini dile getirdi.

“DELİLLER KARARTILIYOR” İDDİASI

Kazadan hemen sonra vincin söküldüğünü ve kamera kayıtlarının da silindiğini belirten ağabey Alaca, kardeşinin yaralanmasında bir ihmal olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

Delillerin karartılarak olayın üstünün örtülmeye çalıştığını söyleyen aile, AKM’yi yapan Sembol İnşaatın sahibi Fettah Tamince ve Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topsakal hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 


Geri Dön