26 / 04 / 2024

AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanıyor. Dev projede son rötuşlar yapılıyor. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Şubat 2019'da temeli attığı ve  ilk AKM'nin mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyan merkezin inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Sabah'tan Zeynel Yaman'ın haberine göre; iç mekanlarındaki taş kaplama, cam tavan ve diğer işleri biten AKM'nin, hareketli sahne ve opera salonu da bitti. 15 bin özel el yapımı kırmızı seramik kullanılarak inşa edilen opera kulesine sahip olan AKM'nin, dış cephe ve çatı işleri de sona erdi. 29 Ekim 2021 Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını seyircilere açacak olan AKM'nin açılışı için Adnan Saygun'un öğrencisi Hasan Uçarsu tarafından Mimar Sinan operası hazırlandı. Mimar Sinan'ın yaşamı ve eserlerinden özel bir kesiti anlatacak opera, alanında ilk olma özelliğine sahip.

AKM de son rötuşlar yapılıyor!

AKM'de 48 bin 705 metrekare büyüklüğünde 4 bodrum, zemin ve 9 kattan oluşan 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 16 bin 228 metrekare büyüklüğünde 4 bodrum, zemin ve 5 kattan oluşan 805 kişilik bir tiyatro salonu yer alıyor. Ek olarak buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri, sergi salonları ve millet kıraathaneleri bulunacak.

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!


Geri Dön