29 / 03 / 2024

AkPlaza 2011de açılacak!

AkPlaza 2011de açılacak!

Dolapdere Piyalepaşa’da Bilgi Üniversitesi’nin sırasında ‘AkPlaza’ isimli bir ofis plaza yükselecek. Önümüzdeki hafta hafriyat çalışmaları başlayacak olan AkPlaza 2011 sonunda açılacak…



Akdağlar İnşaat’ın geliştirdiği AkPlaza projesinin mimarı Ali&Aytaç Manço, danışmanı TNL Gayrimenkul Geliştirme ve proje koordinatörü ise Ali Tokmakoğlu.

Kentsel dönüşüm bölgesi olan Piyalepaşa, merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı sebebiyle yeni ofisler bölgesi olacak gibi görünüyor. 2011 yılı sonunda açılacak olan AkPlaza’da ofisler kiraya verilecek.

Yeşil bina olarak tasarlanan Akplaza’nın maliyetleri normal binalardan yüzde 40-60 daha az olacak. Geniş ve bol otopark sayısıyla Akplaza’ya rahat giriş çıkış sağlanacak.

Akplaza’da organizasyonlara müsait Atrium, gün ışığı depolayarak gece bina aydınlatmasında kullanılan akıllı sistem,  ziyaretçileri bina içinde takip edebilen akıllı güvenlik sistemi, en ufak birime kadar bağımsız kontrol edilebilen iklimlendirme altyapısı, yüksek tavanlar ve ferahlık hissi, her katta sigara içenler için kat bahçeleri, arşiv ve depolama alanları, jeneratör, bina dışında kriz tam teçhizatlı kriz merkezi gibi özellikler bulunuyor.

AkPlaza Taksim Meydanı’na 1.600 metre, Galatasaray Lisesi’ne 900 metre,  E5’e 4 kilometre, Atatürk Hava Limanı’na 18 kilometre, Bomonti Tünel Girişi’ne 3 kilometre, Boğaziçi Köprüsü’ne  9 kilometre, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne  17 kilometre, Ali Sami Yen Stadı’na 6 kilometre mesafede bulunuyor.

AkPlaza’da ayrıca kargo hizmetleri, kopyalama hizmetleri, banka, turizm şirketi, 6 ayrı restoran kafe ve yemekhane, market, kreş, spor salonu ve kuru temizleme bölümleri bulunacak.





Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Basında yer alan diğer haberler:

Barış Manço'nun kuzeni Altay Manço ofis plaza tasarladı
Madencilik kökenli olmasına rağmen inşaat sektöründe de boy gösteren Akdağlar İnşaat, Piyalepaşa’da gerçekleştireceği Akplaza’nın temellerini kısa bir süre içinde atacak.

Piyalepaşa’da inşa edilecek ofis plazanın toplam 8 bin 500 metrekare arsa üzerine 47 bin metrekarelik bir kullanım alanına sahip olacağını belirten TNL Gayrimenkul Geliştirme ’nin ortağı Emre Yazıcı, “Bu alanın 31 bin metrekarelik kısmı kiralanabilir alan olacak. Biz gayrimenkul geliştirme firması olarak temelden ofislerin kiralanmasına kadar tüm aşamalarda yer alacağız ve kiralamaları gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kiraları günün şartları belirleyecek
Akplaza’da kiralama fiyatlarının günün durumuna göre şekilleneceğini belirten Yazıcı, “İnşaatın 2011 yılı sonunda bitmesi planlanıyor. Biz şimdilik metrekare fiyatını 18 ile 20 dolar arasında hesaplıyoruz. O gün geldiğinde piyasa şartlarına göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm bölgesindeki Dolapdere Piyalepaşa’daki plazanın konsepti yeşil bina olarak hazırlandı. Kullanım maliyetleri normal binalara göre yüzde 40 ile 60 daha az olan bina yatay olarak tasarlandığı için alan kayıpları da yüzde 10’un altına çekildi. Merkezi bir konumu olan plaza rahat ulaşım imkanlarına sahip bulunuyor. Taksim Meydanı’na bin 600 metre mesafedeki plaza, Atatürk Hava Limanı: 18 kilometre, Bomonti Tüneli girişine ise 3 kilometre mesafede yer alıyor.

 


Geri Dön