26 / 04 / 2024

Aksaray Belediyesi'nden kira ödemelerinde indirim!

Aksaray Belediyesi'nden kira ödemelerinde indirim!

Aksaray Belediyesi, pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar için kira ödemelerinde indirim yapma kararı aldı. 



Aksaray Belediye Meclisi tarafından, pandemi döneminde zor günler geçiren esnaf için destek kararı alındı. Aksarayhaberleri'nde yer alan habere göre; Aksaray Belediyesi kiracısı olup hangi işi yaptığına bakılmaksızın 2021 Yılı Ocak, Şubat, Mart Nisan ve Mayıs aylarında beş aylık kiralarında indirime gidildi. Ayrıca Koronavirüs’e karşı verilen ulusal mücadele kapsamında yayınlanan genelgeler doğrultusunda alınan tedbirler sonucunda bütün kiracılar için 2021 yılında kira artışı uygulanmayacak.

Aksaray Belediyesi nden kira ödemelerinde indirim!

Aksaray Belediyesi daha öncesinde kendi kiracılarından kapanan ve servis yapma fırsatı olmayanlardan kira alınmaması yönünde karar almıştı. Böylelikle Belediye, yeni destek açıklamasıyla beraber zor günler yaşayan kiracılarına destek vermeye devam etti. 

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkan Evren Dinçer, esnaflarımızın mağduriyetinin giderilmesi için daha öncesinde de benzeri kararlar alındığının hatırlatarak “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapatılmasa dahi kurum kiracısı olan işyerlerinde kira indirimi yapma yetkisini verdi. Bu kapsamda tüm kiracılarımıza, Pazarcılara, Hal esnafına ve Halk otobüsü ve Taksi duraklarına hangi işi yaptığına bakmaksızın 5 ay süre ile yaklaşık 4 bin TL tutarında tahsis ücreti ve kira indirimi uygulanacak ayrıca 2021 yılında kira artışı yapılmayacaktır” dedi. 

Gaziantep Nizip Belediyesi'nden kiracılarına müjde!


Geri Dön