23 / 04 / 2024

Aksaray-Ulukışla demiryolu projesi mecliste!

Aksaray-Ulukışla demiryolu projesi mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Aksaray-Ulukışla demiryolu projesine ilişkin soru önerhesi hazırladı. Bakırlıoğlu, sorularını Bakan Turhan'a sordu..



Aksaray-Ulukışla demiryolu projesi mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Aksaray-Ulukışla demiryolu projesine ilişkin soru önerhesi hazırladı. Bakırlıoğlu, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Bakırlıoğlu önergesinde "Uzun yıllardır yapılacağı söylenen ancak bu güne kadar başlanmayan Aksaray-Ulukışla demiryolu projesine ne zaman başlanacağı Aksaray halkı tarafından merakla beklenmektedir. Seçimler öncesi AKP Milletvekillerinin demiryolu projesinde ilk kazmanın vurulmasına sayılı günler kaldı açıklamasına ve 2018 yatırım programına alındığı söylenmesine rağmen aradan geçen sürede hiç gelişme olmaması projenin yine rafa kaldırıldığı endişesine neden olmuştur." dedi.

"86 kilometrelik Aksaray-Ulukışla demiryolu Aksaray ve çevre illerde üretilen ve ihracat yapılan sanayi ve tarımsal ürünlerin hem Mersin hem de Samsun limanına kolay ulaşımını sağlayacak olması bölgenin yatırımlar açısından cazibe merkezi haline getirecektir. Aksaray Organize sanayi Bölgesi (OSB) I ve II. kısımlarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaşmış, III. kısım sanayi parsel sayısının üzerinde talep gelmiştir." şeklinde açıklamalarda bulunan Bakırlıoğlu, "Zira bölgenin en büyük sanayi yatırımı Mercedes-Benz Türk yöneticileri lojistik sıkıntısı yaşadıklarmı belirterek limana uzak olmalarından dolayı i lir aç edilecek kamyonların taşınmasında sorunlar yaşandığını ve demiryolu hattının Aksaray’a ulaşması halinde sorunlarının büyük ölçüde çözüleceğini belirtmişlerdir. Aksaray’ın yıllardır beklediği demiryolunun yapılması halinde bölgede sanayi ve ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır." diyerek 4 soru sordu.

Bakırlıoğlu'nun soruları

1- Aksaray-Ulukışla demiryolu projesi 2018 yatırım programına alınmış mıdır?

2- Alındı ise bütçeden ne kadar ödenek ayrılmıştır?

3- Proje maliyeti ne kadar hesaplanmıştır?

4- Demiryolu inşaatına ne zaman başlanacak ve ne zaman bitirilerek hizmete açılacaktır?


 


Geri Dön