16 / 04 / 2024

Aksaray Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi!

Aksaray Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi!

Aksaray'da hayata geçirilen Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi. Projede talep toplama süreci tamamlandı.



375 milyonluk dev bütçesiyle adeta Aksaray’ın çehresini değiştirecek Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hemen hemen sona gelindi.  Projede temel atma sürecine çok kısa bir zaman kaldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın 3 yıllık bir çalışmanın eseri olarak nitelendirdiği bu projede esnafın isteğini hiçbir zaman göz ardı etmedi. Projede her detay esnafların ortak isteğine göre şekillendi.

Projede ki temel amacın; “Esnafımız ağır borç yükü altında ezilmeden kira öder gibi dükkân sahibi olmasıdır” diyen Başkan Yazgı, “Sanayi Sitemizde esnaflarımızda biliyor ki, küçük toplantıları saymıyorum biz onlarda geniş kapsamlı 3 kez toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda, Esnafım için hazırladığım projeyi tanıttık. Yaptıklarımızı anlattık. Karşılığında da onların istekleri, önerileri neler tamamını not aldık. Projeyi esnafın isteğine göre düzenledik. Ne istedilerse eliminden geldiğince karşılamaya çalıştım” diye konuştu.


DÜKKÂN MALİYETLERİ İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Yeni Sanayi Sitesi Projesinde dükkân maliyetleri konusunda çok çaba sarf ettiğini anlatarak “Esnafımız daha ucuz nasıl dükkân sahibi olur diye yeri geldi gece gündüz çalıştım. 3 yıl boyunca 100’den fazla toplantı yaptım desem abartı olmaz. Dükkân fiyatlarının ucuz olması için Müteahhitlerle görüştük. İller bankasıyla görüştük. Sanayi Bakanlığı ile görüştük.  TOKİ  ile görüştük. Hiçbir şey anlattığım gibi kolay olmadı bu saydıklarımız 3 yıl sürdü neredeyse.  Nihayet TOKİ projemizi kabul etti. Fiyatlarda birçok kez kırıma gittik en ucuz olması için. Ben projede başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü birçok şehir belediyesi bizim bu projede başarımızı takdir ediyor. Bizi yakından takip ediyor. TOKİ’ye benzer proje götürerek bizi örnek gösteriyorlar. Aksaraylı olarak bu da bizi gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.


YOĞUN TALEPLE KARŞILAŞTIK

15 Temmuz Hain darbe kalkışması nedeniyle projede biraz gecikme yaşandığını hatırlatan Başkan Yazgı “Projemizde biraz gecikme yaşandı ancak hiçbir zaman vazgeçmedik. Projeyi hazırlayıp kabul gördüğünde, 23 Aralık 2016 ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında sanayi dükkânları için talep toplamaya başladık. Bu tarihler arasında yoğun taleple karşılaştık. Sanayi esnafı dışında herkes dükkân talebinde bulundu bizden. Yurt dışından arayan oldu. Başka şehirden arayan oldu. Komşu bir ilimizde görev yapan öğretmen dahi dükkân almak için bize müracaat etti düşünün yani. Şehir merkezinden esnafımız dükkân talebinde bulundu. Biz ne dedik peki? Önce sanayi esnafımız dedik. Sanayi esnafımızı taşıyalım kalırsa eğer diğer esnaflarımızda faydalansın istedik. Öyle yoğun taleple karşılaştık ki Yeni Sanayi Sitesinde dükkân kalmadı tamamı doldu. Halen dükkân almak için arayanlar var” dedi.


ESNAF, BİZE GÜVENDİ

‘Projede en küçük ayrıntının bile açık ve şeffaf olmasına çok fazla önem verdim’ diyen Başkan Yazgı, “Burada şunu belirtmek isterim ki belediyemizin hiçbir kazancı yok. Aksine bütçemizden harcama da yapacağız. Çünkü sanayi içinde alt yapı giderini TOKİ üstlendi. Bizde o bölgeye bağlanan alt yapı ihtiyaçlarını kendi bütçemizden karşılayacağız. Ama olsun esnafım bana güvendi. Dükkan için gelip imza attılar. Projeye sahip çıktıklarını gösterdiler.  Bende Allah’a şükür onların güveni boşa çıkarmadım diye düşünüyorum. Şuan Proje, temel atma aşamasına geldi. Nisan sonu, yada Mayıs, şuan kesin konuşmak istemem ama şartlar böyle devam ederse en geç Haziran ayına kadar projenin kazmasını vururuz. Burada kazanan sadece esnaf değil, Aksaray olacak. Ben bu vesile ile projeye sahip çıkan ve destek veren başta meslek oda başkanlarımız olmak üzere tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



Egemen Gazetesi 


Geri Dön