23 / 04 / 2024

Aksaray'ın simgelerinden İSKİ binası yıkılacak!

Aksaray'ın simgelerinden İSKİ binası yıkılacak!

'İSKİ Skandalı' olarak tarihe mal olan olayların yaşandığı, İSKİ'nin İstanbul Aksaray'daki simge binası ihale ile yıkılacak. Alanda yeni bir bina yapılmayacağı, park olarak düzenleneceği belirtildi.



'İSKİ Skandalı' olarak tarihe mal olan olayların yaşandığı, İSKİ'nin İstanbul Aksaray'daki simge binası ihale ile yıkılacak. 

Bir ara otel yapılacağı iddia edilen İSKİ binasının arazisine yeni bir bina yapılmayacağı, park olarak düzenleneceği belirtildi. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, skandal ve su kesintileriyle bir döneme damgasını vuran İSKl'nin Aksaray'daki 30 yıllık simge binasını yıkmak için ihale açtı. İhale 30 Eylül 2015 tarihinde yapılacak, ihale "Binanın enkazından çıkacak ekonomik değer ifade malzeme karşılığı yıkım işi" olarak tanımlandı. Bir ay içinde tamamlanması öngörülen yıkımın ihalesi istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapılacak. 


İSKİ skandalının baş aktörü konumunda olan dönemin Genel Müdürü Ergun Göknel ve şimdiki Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 8 yıl genel müdürlük yaptığı bina 1985 yılında yapılmıştı. İstanbul'un merkezi yerinde bulunması nedeniyle milyonlarca insanın hafızasında yer etmiş olan bina 3 bin 565 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştu.

 

Çakır İnşaat firmasına yaptırılan bina, Boston Hükümet Merkezi binasına benzetilmişti. 


İBB'nin Aksaray Meydanı için geliştirdiği yeni projede İSKİ binası yerini koruyor. Meydan projesine göre Valide Sultan Camisi ile Murat Paşa Camisi ve Vatan Caddesi'ndeki metro istasyonu girişini kapsayan alan yekpare meydan olarak düzenlenecek. Meydandaki köprüler kaldırılarak alan yayalaştırılacak. Araç trafiği bu alanın çevresinden akacak.


Bu projenin kenarında kalan İSKİ binası otel yapılacağı iddia edilse de, bir süre önce binanın yıkılarak yerinin park olarak düzenleneceği belirtilmişti.



Yurt Gazetesi


Geri Dön