24 / 04 / 2024

Aksu'nun imar sorunu için protokol imzalandı!

Aksu'nun imar sorunu için protokol imzalandı!

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaklaşık 30 yıldır devam eden imar sorununun çözümü vatandaşlar için rahatlatıcı bir gelişme olacak.



Maliye Bakanı Naci Ağbal, Antalya'nın Aksu ilçesinde yaklaşık 30 yıldır devam eden imar sorununun çözümünün vatandaşlar için rahatlatıcı bir gelişme olacağını açıkladı, "Geçmişten kalan, uzun süredir sonuçlandırılmayan bir ihtilafı sahada barış anlaşması imzalayarak çözmüş oluyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Maliye Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aksu Belediyesi arasında, ilçede geçmişteki imar uygulamaları ve kamulaştırma işlemlerinden kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümüne ilişkin "sulh" protokolü imzaları atıldı. 

Bakan Ağbal, imza töreninde yaptığı konuşmada, hükümet olarak her zaman çözülmeyen sorunları çözen, meselelerin merkezine insanı alan bir anlayışla çalıştıklarını dile getirdi. 

Antalya'nın Aksu ilçesinde yaklaşık 30 yıldır devam eden imar sorununun çözümünün vatandaşlar için rahatlatıcı bir gelişme olacağını da sözlerine ekleyen Ağbal, söz konusu protokolün Maliye Hazinesine, belediyelere ve en önemlisi vatandaşlara kazanç sağlayacağını aktardı. 

 "Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini uygulayacağız"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Çalkaya Belediyesi dönemindeki hatalı imar uygulamaları nedeniyle yaşanan sorunun 1990'lı yıllardan bugüne kadar sürdüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Sonraki belediyeler döneminde bu alandaki sosyal donatı ve park alanları tamamen konut ve ticaret parseline çevrilmiş, imar mevzuatına aykırı olarak kooperatiflere, halka satılmış. Kamu gereken hassasiyeti göstermiş ve iptal davaları açılmış. Mahkemelerce iptal kararları verilmek suretiyle vatandaşın ruhsatını da aldığı evlerinin üstüne şerhler konulmuş. 'Çalkaya Problemi' olarak bilinen Aksu, Altıntaş ve Güzelyurt mahallelerini kapsayan bu alanda sorunu çözeceğimize dair sözümüz vardı. 2B yasasının çıkarılmasıyla bu konuya el atma imkanımız oldu. Üç tarafın kazanma esasına dayalı bir formülü sulhnameyle çözebilir hale geldik."

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Aksu Belediyesi'ne açtığı davalarla 600 milyon lira alacaklı durumda olduğunu bildiren Türel, Türkiye'de bir ilk anlamına gelen "sulhname"nin imzalanmasının ardından Aksu Belediyesinin bu borç yanında her ay  600 bin liraya yakın kesintiden kurtulmuş olacağını dile getirdi.


Geri Dön