16 / 04 / 2024

Aktaş Sınır Kapısı'nın temeli 16 Kasım'da atılıyor!

Aktaş Sınır Kapısı'nın temeli 16 Kasım'da atılıyor!

Ardahan Valisi Azizoğlu: " Aktaş Sınır Kapısı Türkiye'mizin Habur'dan sonra üçüncü büyük hudut kapısı olacak" dedi. Vali Azizoğlu, yapımına başlanan Aktaş Sınır Kapısı inşaatında incelemelerde bulundu.




Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Aktaş Sınır Kapısı Türkiye'mizin Habur'dan sonra üçüncü büyük hudut kapısı olacak" dedi.


Vali Azizoğlu, yapımına başlanan Aktaş Sınır Kapısı inşaatında incelemelerde bulundu.


Çalışmalar hakkında bilgi alan Azizoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan'ı Orta Asya'ya bağlayacak olan sınır kapısının temelinin 16 Kasımda atılacağını söyledi.


Temel atma törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katılacağını belirten Azizoğlu, bölgede inşaat çalışmalarının bu nedenle hız kazandığını ifade etti.


Bu kapının ülkenin en önemli 3 kapısından biri olacağını vurgulayan Azizoğlu, şöyle konuştu:


"Kapımızda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İnşaatın şu an yüzde 40'lık bölümü yani en zor kısmı tamamlanmış durumda. Görünen Mayıs ayının sonlarına doğru inşaatı tamamlayıp, hedefimiz  teslim almaktır. Ama buranın kış şartları, hava şartları zamanı biraz daha ileri almamıza neden olabilir. Ben tahmin ediyorum 2014 yılı Temmuz ayının sonu Ağustos ortalarına doğru bütün tesis tamamen bitmiş ve hizmete açılmış olur. Aktaş Sınır Kapısı Türkiyemizin Habur'dan sonra üçüncü büyük hudut kapısı olacak. Sınır kapısının şimdiden Ardahan'a ve Türkiye'ye hayılı olmasını diliyorum."



AA


Geri Dön