18 / 04 / 2024

Akyazı Şenol Güneş Kompleksi'ne yeni tribün yapılıyor! 

Akyazı Şenol Güneş Kompleksi'ne yeni tribün yapılıyor! 

Akyazı Şenol Güneş Kompleksi'nde tribün inşaatı sona eriyor. Çift yönlü tribünün inşaatı yüzde 85 tamamlandı. Şimdi ise, doğal çimli sahanın karşısına yapılacak olan yeni bir tribün için harekete geçildi...



Trabzon amatörüne uzun yıllar hizmet veren Yavuz Selim Sahası çevresinde yapılan düzenlemelerden sonra gözlerin çevrildiği Akyazı’da hem amatör, hem de profesyonel takımlara hizmet verecek olan doğal ve suni çime yönelik çift yönlü tribünde sona geliniyor. Günebakış'ta yer alan habere göre; şimdi de, doğal çimli sahanın karşısına yapılacak olan yeni bir tribün için harekete geçildi. Bakanlığın onayladığı bu tribün de tamamlanınca aynı zamanda amatör kulüplerin oda sorunu da büyük ölçüde çözüme kavuşacak.

SIRA ÇATI KAPLAMADA 

Şenol Güneş Kompleksi içinde doğal ve suni çimli 2 sahaya yapılan çift yönlü tribünün inşaatı yüzde 85 tamamlandı. 1500’er kapasiteli toplamda 3 bin kişilik tribünde 117 kişilik protokol ve 35 kişilik de basın tribününün yanı sıra tribünün alt kısmında 4 hakem odası ile 15 soyunma odası bulunacak. 10 gün içinde çatı kaplaması olan çift yönlü tribün, 1.5 ay içinde hizmete açılacak. Suni çimde amatör, doğal çimde profesyonel maçlar yapılacak. Hekimoğlu Trabzon, maçlarını doğal çimde yapacak. 

TOPLAM 5 BİN SEYİRCİ 

TFF kriterlerine uygun olarak hazırlanan çift yönlü tribündeki önemli gelişmenin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Trabzon’a bir müjde daha geldi. Doğal çimli sahanın karşısına, batı tribün inşa edilecek. 2 bin seyirci kapasiteli tribün için proje hazırlandı, böylece iki tribünde kapasite 5 bine ulaşacak. Zemin etüt çalışmasına başlandı. Batı tribününde 25 kulüp odası olacak, karşı tribündekilerle birlikte rakam 35’e çıkacak, amatör kulüpler rahatlayacak. 6 adet müsabaka odası da bulunacak.

UEFA KRİTERLERİNDE 

Önümüzdeki ay ihale çalışması ile temel atılacak olan batı tribünün de tamamlanmasının Trabzon futboluna büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, tribünlerin, UEFA kriterlerine göre hiç bir eksik bırakılmadan taban birlikleri ile iş birliği içinde projelendirildiğine ifade etti. Öztürk, Trabzon’da futbolun gelişimine büyük katkı sağlayan, on binlerce çocuk ve gencin futbola başladığı Yavuz Selim Sahası’nda yaşanan atmosferin burada da gerçekleşmesini arzuladıklarını vurguladı.


Geri Dön