19 / 04 / 2024

Akyazı Şenol Güneş Kompleksi'nde tribün inşaatı başladı!

Akyazı Şenol Güneş Kompleksi'nde tribün inşaatı başladı!

Akyazı Şenol Güneş Kompleksi içerisinde yapılması planlanan çift yönlü tribünün inşaatına başlandı. Tribün 2 bin kişi kapasiteli olacak.



Yavuz Selim sahası ve etrafından yapılacak olan düzenlemelerde amatör ve profesyonel takımların maçların ağırlıklı olarak Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde sentetik ve çim sahalarda oynanmasına karar verildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; iki sahanın arasında yapılacak olan çift yönlü tribün projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihaleye çıkıldı. Milletvekilleri ve valiliğin desteklerince hız verilen sürecin ardından yılsonuna kadar tamamlanması planlanan 2 bin kişi kapasitesine sahip tribün inşaatı başladı. Proje kapsamında ilk önce 97 forekazık dikilecek.

TFF kriterlerine uygun olarak hazırlanan projede sentetik sahada amatör, çim sahada ise profesyonel takımların maçları oynanacak. Proje, iki sahaya bakan çift yönlü seyir ve kullanma özelliği ile ilk olacak. Tribünde 117 kişilik protokol ve 35 kişilik de basın tribününün yanı sıra tribünün alt kısmında 4 hakem odası ile 13 soyunma odası bulunacak.

Trabzon’da futbolun gelişimine büyük katkı sunan  on binlerce çocuk ve gencin futbola başladığı Yavuz Selim Sahası’nda yaşanan atmosferin burada yapılmasını istediklerimi söyleyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, bu proje ile kulüplerin son derece modern bir tesise kavuşacağını kaydetti. 


Geri Dön