27 / 04 / 2024

Al Capone'un evi 15.5 milyon dolara satılıyor!

Al Capone'un evi 15.5 milyon dolara satılıyor!

Al Capone'un son nefesini verdiği konut 15.5 milyon dolara alıcı buldu. 700 metrekare büyüklüğe sahip evde toplam 7 oda ve 7 banyo yer alıyor.



Ağustos ayının sonunda Al Capone'un Miami'deki ünlü evini 10.75 milyon dolara satın alan geliştiriciler halk tepkisi nedeniyle konutu yıkamadı ve satışa sundu. Al Capone'un son nefesini verdiği konut 15.5 milyon dolara alıcı buldu.

Dünyaca ünlü suç örgütü lideri Al Capone'un Miami'de bulunan ünlü malikhanesi 15.5 milyon dolara alıcı buldu. Alıcınınadı şu an belirtilmedi.

Al Capone un evi 15.5 milyon dolara satılıyor!

Tam ismi Alphonse Gabriel Capone olan ünlü gangster 1922 yılında inşa edilen bu malikaneyi 1928'de 40 bin dolara satın aldı. 

Ev, 1933'te hapse girene kadar başta kaçakçılık olmacak şekilde Al Capone'un faaliyetlerinin merkezi oldu. Al Capone, 1947'de 48 yaşındayken bu evde kalp krizi geçirmesi üzerine hayatını kaybetti. 

Palm Adası'nda bulunan konut Ağustos'Ta gayrimenkul geliştiricileri tarafından 10.75 milyon dolara satın alınDI. Geliştiriciler konutu yıkıp yeni bir ev inşa etmek amacıyla gerekli başvurularda bulundu. Fakat bunu duyan Miami halkı 'tarihi değeri' olduğu sebebiyle evin korunması için kampanya başlattı.

Online şekilde başlatılan kampanyaya 25 bin kişi tarafından imza atıldı. Kampanya dilekçesinde konutun yıkılmasıyla yalnızca Miami değil ABD tarihinin de önemli bir kısmının yok olacağına dikkat çekildi. Geliştiriciler yoğun baskılardan sonra konutu yıkmaktan vazgeçti ve satışa sundu. 

2015'te baştan aşağıya yenilenen konut 15.5 milyon dolara alıcı buldu. Bu durumda da Al Capone'un malikanesi yıkımdan kurtuldu.

Al Capone un evi 15.5 milyon dolara satılıyor!

700 metrekare büyüklüğe sahip evde toplam 7 oda ve 7 banyo mevcut. Malikanenin bahçesinde yaklaşık 160 metrekare büyüklüğe sahip bir havuz bulunuyor, aynı zamanda özel plajı da yer alıyor. Biscayne Körfezi manzaralı konut, 1952'ye kadar Al Capone'un ailesinde kaldı, sonrasında ise satıldı.

Pink, Malibu'daki evini 14,9 milyon dolara satıyor!

Angelina Jolie Miraval Şatosu'ndaki hissesini sattı!


Geri Dön