26 / 04 / 2024

Alacalı İnşaat kapasitesini iki katına çıkaracak!

Alacalı İnşaat kapasitesini iki katına çıkaracak!

Alacalı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Doyranlı, "2019 yılı ve sonrasında kapasitemizi iki katma çıkarmayı hedefliyoruz. Fark yaratma gücümüzü, çok katlı konut ve lojistik depo binalarını hızlı, ekonomik ve depreme yüksek dayanımlı anahtar teslimi hizmeti vererek göstereceğiz." dedi...



Geçen yıl sektörde 30. yılını kutlayan Alacalı İnşaat, yerleşik ön üretimli betonarme yapılar üretmek için Tekirdağ MuratlI’da kurulan ilk tesisi ile dikkat çekiyor. Forbes editörleri, Alacalı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Birol Doyranlı ile yeni yatırımlarını, 2019 beklentilerini ve hedeflerini konuştu.

Alacalı İnşaat kapasitesini iki katına çıkaracak!

Endüstriyel yapı alanındaki faaliyetlerinizden bahseder misiniz?
Orta-yüksek hacimli ve yerleşik tesisimize uzak olan projeleri, mobilize olarak proje alanına yakın bölgede üretme yeteneğine sahibiz. Bu yöntemle ülkemizde beş, yurt dışında iki bölgede mobilize olarak projeleri tamamladık. Sanayi yapıları ile başlayan tecrübemizi son 10 yılda lojistik depo tesisleri, alıveriş merkezleri, havalimanı, stadyum, konut, hastane, otel, kongre merkezi ve okul gibi nitelikli yapılara çevirdik. Hep büyük projelerin çözüm ortağı olduk. İstanbul Atatürk Havalimanı ilave dış hatlar terminali ve iskele binası, Esenboğa Havalimanı terminal, iskele ve otopark binaları, İstanbul Yeni Havalimanı terminal ve iskele binalarının döşeme elemanları, Fenerbahçe Ülker Arena, Galatasaray Türk Telekom Arena, Beşiktaş Vodafone Arena’nm tribün basamakları işlerini gerçekleştirdik.

2018 yılında neler yaptınız?
Yurt içinde tüm yatırımın ana müteahhidi olarak anahtar teslimi işler yapma kararı aldık. Böylece projenin her aşamasında, her tip yapı için, uzmanı olduğumuz ön üretimli yapıların hız, kalite, ekonomi olarak özetlenebilecek farklılıklarına, kullandığımız teknolojik sistemlerin yüksek deprem dayanımını avantajını da ekleyerek müşterilerimize en uygun çözümü anahtar teslimi olarak sunacağız. Bu amaçla makine ve ekipman parkımızı artırdık.

2018 yılı içerisinde Japonya’nın en büyük firmalarından biri olan Sumitomo Mitsui ile iş birliği anlaşmasına imza attık. Japonya’da çok katlı (50 kat) yapılarda yaklaşık 30 yıldır başarı ile uygulanan, SQRIM sistemi olarak adlandırılan, patentli-ön üretimli çok katlı yapım sisteminin Türkiye uygulayıcısı olduk.

Firmanızın 2019 yılı ve sonrası için hedeflerini paylaşır mısınız?
2019 yılı içerisinde SQRIM ve ard-ger-meli ALA-SAWA yüksek deprem dayanımlı Japon Bina Yapım Sistemleri ile yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. İşimizi kon-vansiyonel inşaat yöntemlerinden 2.5 kat daha az sürede bitirebilme gücümüz sayesinde 2018 yılının son çeyreğinde piyasadan aldığımız talepler ve gördüğümüz ilgi bizi mutlu etti.

2019 yılı ve sonrasında kapasitemizi iki katma çıkarmayı hedefliyoruz. Fark yaratma gücümüzü, çok katlı konut ve lojistik depo binalarını hızlı, ekonomik ve depreme yüksek dayanımlı anahtar teslimi hizmeti vererek göstereceğiz.

Diğer yandan UNITEKNÎK firmasını kurarak çok katlı yapılarda yüksek deprem performansı gösteren ve “tüplü-groutlu" olarak adlandırılan bağlantı elemanları konusunda lider, Japon NMB (Splice Sleeve) Groutlu Tüp Sistemleri’nin Türkiye distribütörü olduk. Yüksek deprem dayanmalı C50 beton kalitesine sahip ard-germeli ALA-SAWA Sistemi ile 20 yıldır birçok projeye imza attık. 2005 yılında Van’da ALA-SAWA Sistemi ile inşa ettiğimiz 8 katlı ard-germeli ön üretimli konut binası, 2011 yılında 7.2 büyüklüğündeki depremi hasarsız atlattı.

Sahip olduğumuz teknolojik yapım sistemlerini kullanarak yeni projeler geliştiriyoruz. Hedefimiz Japonya’da olduğu gibi 50 katlı yapıları da ön üretimli olarak yapmak. Japon partnerlerimiz Kurosawa ve Sumitomo ile Katar ve Kuveyt pazarlarında majör projeleri takip edip geliştiriyoruz.

Ön üretimli betonarme yapıların projelendirilmesi konusunda uzman, 50 yıllık tecrübeye sahip Amerikan CEG firması ile ortaklık yapıp İstanbul ofisini hayata geçirdik. ALACEG adı ile kurulan firma yaklaşık üç yıldır Amerika’ya proje hizmeti vermektedir. Ön üretimli yapı elemanlarının yoğun olarak kullanıldığı Avrupa ülkelerine de proje üretmek için görüşmelerimiz devam ediyor.

 


Geri Dön